Endelig tittet solen frem på Skei da det var klart for den årlige Energikampen på torgplassen foran Kulturhuset.

I Energikampen skal lagene ta seg gjennom en hinderløype med teoretiske og praktiske oppgaver som omhandler energi og miljø. For hvert hinder de mestrer før tiden går ut får de med seg et flagg. Laget som har flest flagg og som har brukt kortest tid i løypa, vinner.

Klar seier

Hele ni lag fra Surnadal, Rindal og Halsa stilte til start og tok seg gjennom løypa. Det var full innsats fra start til slutt, og så skulle det avgjøres hvilke tre lag som skulle videre til superfinalen. Todalen var det eneste laget i kvalifiseringsrunden som fikk med seg fem flagg, og gikk videre sammen med Halsa 2 og Moe som fikk med seg fire.

Også i finalen utmerket Todalen seg, og fikk også denne runden med seg alle flaggene inn til mål og med en svært god tid. Da det var på tide med premieutdeling var det ikke tvil - det var Todalen som gikk av med seieren.

- Veldig gøy! var alt Ingebrigt, Lisbeth og Maren hadde å si etter premieutdelingen.

Premien er en klassetur til Vitensenteret i Trondheim. Selv om førsteplassen var klar, ble det en svært spennende sekundstrid mellom Moe og Halsa 2. Moe kom på andreplass, og Halsa 2 på tredje.