Nesten 1500 personer var innom torgplassen i går kveld for å se Åge Sten Nilsen og Terje Tysland spille på hovedscenen under Laksefestivalen. Med oppholdsvær og ølteltet plassert ved scenen var det ingenting å utsette på stemningen.

Åge Sten Nilsen, mest kjent som frontfiguren i WigWam, startet kvelden med sin råe og kraftfulle Queen Hyllest. Og han sparte ikke på kruttet. Med sin kraftfulle stemme og bandet stødig i ryggen ga han publikum en hyllest som var verdig Queen selv. Og det hjalp jo også at han hadde flammekastere, da.

Rølpete og reflektert

Selv om Terje Tysland ikke tok i bruk flammekasterne like hyppig som Sten Nilsen, ble også han svært godt mottatt. Med et repertoar som i hovedsak kun sto av godt kjente og elskede hits, fikk publikum både sunget med og tatt seg en svingom på torgplassen. Tekstene hans er rebelske, og godt pakket inn i øl og bannskap. Passende for et godt oppvarmet publikum på laksefestivalen.

Vi fikk høre Tysland spille blant annet "Send mæ en øl", "Bingo" og "Jubel og stas", men vi fikk også se hans noe mer meningsfulle og reflekterte side med sangen "Heile livet".

Gode publikumstall

Publikumstallet under konserten på fredag regner komiteleder Ragna Mauset til å ligge noe over 1000 personer. Når publikumsantallet nesten gikk til 1500 på lørdag, er det lov til å si seg fornøyde. Det er underholdningsleder Janne Husby enig i.

- Vi er selvsagt kjempefornøyde. Det har vært en fantastisk konsertopplevelse, sier Husby.

Publikumstallene har gått opp med et par hundre sammenlignet med tidligere år.

- Vi føler vi har truffet godt med tanke på artistbookingen både fredag og lørdag, og det var veldig morsomt å se så mye folk ute begge dagene. Hva som er årsaken til at flere tok turen denne festivalen er vanskelig å si, men jeg kan se for meg at det er sammensetningen av artistbookingene, ølteltet og selvsagt mange andre faktorer, sier Husby.

Laksefestivalen går nå inn i sin siste dag, med mange poster på programmet.