(Eide/Omegn – Eidsvåg 8-2)

Det er 24 avdelinger av 4. divisjon i Norge. Eidsvåg, representant for Nordmøre og Romsdal, leverte den dårligste sesongen av samtlige. Det gjenstår fortsatt noen kamper i de andre divisjonene, men ingen kan få noe lavere poengsum enn Eidsvågs ene poeng. Nærmest Eidsvåg er Fron Fotball fra 4. divisjon Indre Østland, med sine tre poeng.

– Jeg har ikke sett på statistikken. Men det er ikke så mange som får bare ett poeng etter 22 kamper. Men sånn er det. Det er ikke noe å henge seg opp i eller bryte oss ned for. Vi får bare håpe at klubben fortsetter å utvikle seg, sier Eidsvåg-trener Arnt Erik Aspås Brakstad.

Toppscoreren i mål – debutant med årets mål

Sesongen ble avsluttet borte mot Eide/Omegn. Målvakten fra forrige kamp mot Vestnes Varfjell, Tore Klokseth, var tilbake i sin vante posisjon ute på banen. Inn i mål kom lagets toppscorer, Einar Olav Aspås Brakstad.

– Solid kamp av han (Tore Klokseth mot Vestnes Varfjell, journ.anm) da. Det var Einar Olav som sto nå. Du hører jo hvor landet ligger. Og Einar Olav er ikke en like god keeper som han Tore, ler trener Brakstad.

Inn på laget kom også Jens Angvik – innleid fra bygda for å fylle opp laget.

–  Han sto for ett av årets vakreste mål, på sin første berøring i sin karriere, fortsetter han.

Ett minutt var spilt av andre omgang, hjemmelaget ledet 1-0 på kunstgresset i Eide, da Angvik banket til. Ballen gikk knallhardt via tverrliggeren og inn.

– Uttakbar kanonkule, skrev Eide/Omegn på sin Twitter-konto.

Eidsvåg var friskest i starten av andre omgang. Men – som mange ganger før tidligere denne sesongen, gikk luften ut av brun-ballongen etter rundt 60 spilte minutter. Eide gikk opp til både 2-1, 3-1 og 4-1 før det siste kvarteret av kampen. Tore Klokseth, «keeperen», reduserte så for Eidsvåg med et flott langskudd, men i sluttminuttene økte hjemmelaget på med ytterligere fire scoringer.

Vil fortsette i Eidsvåg

Det kunne blitt tosifret for Eide helt på tampen, og det kunne også blitt flere mål til Eidsvåg. Dommeren blåste av på 8-2 til vertene. Neste sesong blir det 5. divisjon på «bruntrøyene». Det tar på å være trener i en slik dyster sesong.

– Ja, det er klart det er tungt. Vi har forsøkt i hver kamp å ta de poengene som kreves. Mulighet etter mulighet har gått bort. Men vi hadde ikke gitt opp før vi var ferdige med Elnesvågen, egentlig. Men, nei, selvfølgelig blir man sliten, sier Brakstad, som vil bli med klubben ned i 5. divisjon.

– Har du fått tilbud om å fortsette?

– Det er en prosess som pågår nå, men jeg kan ikke si noe mer om det, svarer han.

– Men vil du fortsette?

– Ja, det vil jeg. Absolutt.

Det er fortsatt grunn til optimisme til tross for en tøff sesong i 4. divisjon.

– Vi har lagt et godt grunnlag for lokal videre satsing i Eidsvåg. Vi har fått tilbake seniorspillere, som er veldig gode bidragsytere. Men så har vi vært veldig uheldig med skader på de samme folkene. Hadde vi hatt alle sammen i begynnelsen av fotballåret - de som står i klubben nå, skadefri og tilgjengelig, så tror jeg det laget her hadde vært godt nok til å holde seg, egentlig. En god vinter med den samme gruppen, der alle sammen kommer seg i form... vi har 18-20 mann, kun lokale og mange gode spillere, en god blanding av senior og unggutter - en vinter der hvor man kommer seg i form, det tror jeg kan bli et lag som kan kjempe om å rykke rett opp igjen, sier Brakstad.