Langtidsvarselet for helgen viser at det stort sett vil bli snø- eller regnbyger og mildvær de fleste stedene i Drivadistriktet. Det milde været kan potensielt gi glatte vegbaner, i tillegg til at det meldes om vind noen steder i regionen.

Langtidsvarselet for Nordmøre viser at det vil bli flere solfylte dager i uken som kommer.

Vindfull helg

VG melder om et lavtrykk som passerer gjennom Sør-Norge og som legger seg over Vestlandet. Fra lørdag ettermiddag og utover søndagen vil det komme sterk vind i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, og værmeldingene for Nordmøre viser at det også her kan komme en del vind i løpet av helgen.

Vær obs på snøskredfaren

Har du tenkt deg ut på tur i helgen bør man være ekstra varsom på vinterfjellet. Varsom.no melder om en betydelig fare for snøskred i Trollheimen. Skredfaren blir vurdert å holde seg på betydelig i regionen basert på økende vind og forholdene lengst vest.

Det er store lokale forskjeller i regionen, men Varsom.no oppfordrer til å unngå leområder hvor det samler seg fersk fokksnø.

Les hele varselet var Varsom.no her.

Etter mildværet på starten av uken har det nå kommet en del nysnø, spesielt på vestsiden av Trollheimen. Langvarig kaldt og klart vær i januar har ført til at det flere steder har utviklet seg kantkornlag over og under skarelag. Det ble tidligere rapportert om noen skiløperutløste skred i bratte heng i Oppdal.