Dordi Skuggevik tar et rimelig skarpt oppgjør med Statens vegvesen i sitt innlegg «Stadnamndestrutøren på Vegkontoret i Møre og Romsdal». Vi tar det med et smil og vil gjerne svare på hennes innlegg. Avsender er avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen.

Det er få ting som engasjerer mer enn stedsnavn. Det handler blant annet om kulturarv, identitet og følelser. Men når Dordi Skuggevik kaller Statens vegvesen for dumme og kunnskapsløse har hun sovet i timen.

Det er Kartverket i Trøndelag har ansvaret for stedsnavn i vårt område. Vi setter bare opp og steller med vegskiltene. Når vi setter opp stedsnavnskilt, skal vi bruke navnene det er fattet vedtak om. Vårt fagområde er veg. Språk og stedsnavn er andres fagområde, i Kartverket og Stedsnavntjenesten.

Det er selvsagt lov å være rykende uenig i vedtak som gjøres. Men det er ikke lov er å herpe skiltene som er satt opp. Det påfører samfunnet unødvendige kostnader. Det er sløsing med skattepengene vi alle betaler. Og enden på visa kan bli at det ikke blir satt opp nye skilt. Da har alle tapt, for hensikten med skiltene er jo at folk skal finne fram.

Løsningen er verken å skyte på skilt eller pianister, eller spurv med kanoner for den saks skyld. Engasjement er positivt, forutsatt at det blir brukt konstruktivt. Kjør debatt for vår del, men gjør det med de som faktisk har ansvaret.

Ole Jan Tønnesen, nordmøring og avdelingsdirektør i Statens vegvesen.