Totalt stilte 26 deltakere til start i de ulike klassene i Surnadal Big Air søndag, der publikum kunne glede seg over mange luftige og spektakulære svev. Triksene satt løst over hoppkantene i Sæterlia Snow Park.

– Jeg hadde kanskje ventet noen flere deltakere, men det er på tampen av sesongen og da er det bare sånn, så det er greit nok. Det sier en av ildsjelene – og speaker for dagen, Halvor Drøpping.

Men det var likevel masse folk som hadde tatt turen til Surnadal Alpinsenter denne flotte vårdagen, både for å benytte seg av den aller siste åpningsdagen denne sesongen, og for å slappe av i sola og se på alle hopperne som en etter en suste over hoppkanten, enten på den minste, eller største hoppen.

Grillen var også tent, så den gode grillukta spredte seg godt over området og fristet.

Da deltakerne var ferdige med alle sine hopp og dommer Trygve Aadland fra Freidig Freeski hadde gjort sin vurdering, var det klart for premieutdeling. Deltakerpremier var det til alle, mens de tre beste i de ulike klassene fikk litt ekstra.

– Kjempeartig!

I Klassen «Småkids» (2009–2011) fikk alle både krus, medalje, heder og ære for innsatsen. I klassen «Kids» (2006-2008) håvet Camelia Drøpping inn førsteplassen i jenteklassen, mens Inga Blomstrand Harang kom på en god andreplass. Her var det bare to jenter som deltok. I gutteklassen vant Olaf Naalsund, med Jarand Husby Haugen kapret andreplassen foran Sigurd Naalsund på tredje.

Klassen «Yngre junior» (2003–2005) ble Vebjørn Gråberg best i gutteklassen, med Aron Telstad Sollid på 2. plass og Erling Svinvik som nummer 3. Ingen jenter stilte her. Seniorklassen for damer ble vunnet av Berit Blomstrand, som var dagens eneste dame, mens Odd Rune Hoem var eneste deltaker i herreklassen for seniorene, og dermed kunne innkassere 1.-plassen her.

I tillegg til alle deltakerpremiene var det også flere uttrekkspremier, blant annet et sesongkort som ble vunnet av Brage August Strand. Han ble veldig glad for dette, siden han startet med slalåmski i januar i år og er akkurat ferdig med første sesong i bakken. Det var Parken som lokket han hit, og Big Air-konkurransen syntes han var kjempeartig

– Ja, dette var kjempeartig! Og jeg har trent mye på hopping, nesten hele tida. Så hit skal jeg oftere, forteller han.

Arrangørene takker alle sponsorer som sponset premier; AS Elektro, Sylte Bil, YX Energi, takstmann Nils Håvar Øyås, Sveen Auto, Intersport, Power, Sport 1, Surnadal kulturhus, Kårvatn Fjellutstyr, Go’klompen, Esso, Svorka og Hege Sæterbø. I tillegg sponset alpinsenteret altså et sesongkort.

Viktig tilbud

Drøpping forteller at Parken har blitt svært populær.

– Ja, det er virkelig bra trykk her, og vi ser en veldig god utvikling hos dem som er her mye. Dette er en god gjeng på 20–30 personer som pusher hverandre hele tida, forteller han.

Drøpping har regnet litt på det og kommet fram til at disse har et gjennomsnitt på 22–23 timer i bakken hver eneste uke. Og når man er her såpass mye, da blir man også god.

– Vi ser en veldig utvikling på det skitekniske, og det gjelder både alpint og Big Jump. Så arenaen her tror jeg nok er en viktig del av tilbudet i bakken, slår han fast.

Dette er andre sesongen for Parken, som har blitt svært populær. Og en viktig brikke til at denne har blitt så bra som den er i dag er Tore Korsnes, som under premieutdelingen mottok en utmerkelse for innsatsen.

– Tore har utallige timer her og har betydd enormt mye for Parken, sier Drøpping.

– Har med en dyktig gjeng

Sjøl understreker Korsnes at sjøl om det er han som har ansvaret gjør han ikke dette alene.

– Jeg har en veldig dyktig gjeng med meg. Det hadde ikke gått uten kjernen på fire-fem mann som er med. Og i tillegg har jeg en veldig tålmodig samboer som gjør at jeg kan drive med dette, sier han.

Han skryter også av daglig leder Dag Skei, som legger alt til rette.

– Når Dag er villig til å lage snø så snart det er forhold til det, og ellers gir oss frie tøyler, så vil jeg si han er en veldig viktig person som har bidratt svært mye til at dette har blitt så bra.

Tore gleder seg over framgangen til alle ungene som bruker Parken

– Det er klart at når de er her 100 dager i året så blir de gode! Det handler om å legge best mulig til rette for dem, fastslår han.

– Dette ble i alle fall en virkelig bra avslutning på sesongen! avslutter han.