Interesseorganisasjoner i Surnadal gir sine innspill til hva de mener bør finnes av aktiviteter i Svartvassområdet når det bygges aktivitets- og rekreasjonsmråde der. Odd Asbjørn Bævre representerer likestillings og funksjonshemmedes utvalg i Surnadal. han er ikke sen om å poengtere savnet av fiskeplass for de funksjonshemma, og tegner fort en liten skisse til løsning så resten av gjengen rundt bordet henger med.

Tirsdag bidrar organisasjonene med sine innspill til Surnadal kommune og Asplan Viak. Deretter blir innspillene sett opp mot vinnerforslaget fra gründercampen i fjor, sentrumsplanen og opplevelsesstien før det blir sydd sammen et forslag til løsning. Forslaget håper planleggerne i Surnadal kommune å kunne presentere for politikerne i løpet av høsten.

- Her er det all grunn til å være effektiv, sier Berit Okstad nyansatt planlegger i Surnadal kommune.

Viktig med god plan

Trondheimspia er gift med rindalingen Jon Landsem. Sammen flyttet de til Rindal fra Oslo, der Okstad jobbet som konsulent i Asplan Viak. Okstad er utdannet arealplanlegger fra Aas. Kommunal planlegging kjenner hun nå fra begge sider av bordet.

- Viktig å få på plass en god plan som er lett gjennomførbar, sier Okstad.

Takker gründercampelever

Pengene til skisseplanen er det niendeklassingene som vant gründercampen i Surnadal og på Nordmøre i fjor som skal ha æren for. Deres plan blei brukt som grunnlag for å søke fylkeskommunen om støtte til gjennomføring. Kommunen fikk pengene som nå brukes i arbeidet med skisseplanen.

- Asplan Viak skal sy sammen innspillene og presentere et forslag til løsning, med innspill fra oss, sier Okstad.

Bredt sammensatt

Ved bordet til Bævre satt representant fra ungdomsrådet, småbarnsmødre og skatemiljøet i Surnadal. Ved tre andre bord var andre organisasjoner samlet. Diskusjonene gikk livlig om hva som kan være attraktivt å ha i Svartvassområdet.

- Målet er å lage et attraktivt leke og rekreasjonsområde for alle, var stikkordet gruppene fikk med seg fra planlegger Trine Rate i Asplan Viak.

Særtrekk

Gruppene blei også bedt om å tenke over hva som var spesielt med Surnadal og Svartvassområdet. Særtrekk som bør gjennspeiles i den endelige planen.

- Se på alle muligheter og tenk tilgang til elva, var oppfordringen fra Rate.

Gruppene skal levere sine innspill tirsdag og de blir tatt med i det videre arbeidet.