To flotte mål, et av Ragnhild Smevoll det andre av Marit Ingeborg Ansnes, sikret heimeseier til Surnadal og opprykket til kvinnenes andredivisjon i fotball er halvvegs sikret.

Surnadal åpnet forsiktig i sin første kvalifiseringskamp mot Herd. Men utover i første omgang våknet Surnadal og presset Herd mer og mer på defensiven. Et frispark etter 26 minutt sendte Surnadal i føringen. Ragnhild Smevoll satte frisparket fra 25 meter i vinkelen utakbart for Herd-keeperen.

Deretter var Surnadal farlig frampå flere ganger. Hadde to skudd i stanga, et av dem fra en av bortelagets spillere på et tilbakespill. I det 38 minutt fikk Marit Ingeborg Ansnes en ball på kanten. Med sin store fart satte hun kursen på skrå innover mot mål og fra elleve meter klinket hun ballen inn i mål ved nærmeste stolpe, utakbart for bortelagets keeper.

Surnadal gikk til pause med en fortjent 2–0 ledelse.

I andre omgang la Surnadal seg i forsvar. Herd kom mer med i kampen og fikk flere farlige sjanser, men klarte ikke å få ballen i mål. Surnadal fikk strekk i lagdelene og skapte ikke mange sjansene i andre omgang. Thea Holten hadde den farligste. Også hun en jente med stor fart. Holten fanget en ball på motstanderens halvdel og satte fart mot mål. Keeper kom ut og Thea skjøt ballen forbi henne. Pang i stolpen og ut, det tredje stolpeskuddet i kampen. Det mest dramatiske tilhørte Herd i første omgang. Ballen gikk i tverrligger og ned, opp i tverrligger og ut. Ballen var ikke inne.

– Kjempefornøyd. Lyktes med kampplanen. Hadde jeg fått slik respons i hver kamp hadde det vært enkelt, sier trener Arild Nerland.

Han er optimist foran andre kamp i Ålesund 6. november. Han vet han har to mål å gå på og Surnadal kommer til å gå på banen for å vinne. Planen er å holde tett bakover, men ikke legge seg bakpå for å forsvare en ledelse.

– Våre spillere kan ikke forsvare seg til seier. De er unge og liker å lede kamper, det har vi gjort hele sesongen, sier Nerland.