Et kjøpesenter må være i stadig forandring. Og i utvikling. Det handler om å komme kundene, markedet og etterspørselen i møte. Butikksenteret på Sunndalsøra er inne i sitt 55. år, og bærer alderen godt. Mye er på gang, fastslår kjøpesentersjef Bergsvein Brøske.

Den største forandringen utløses av at Rema 1000 planlegger en utvidelse.

Det vil berøre butikkene Life og Gullfunn, samt frisøren Kvervil'n. De tre vil måtte flytte til nye lokaler. Utvidelsen medfører også at vegger må rives, og fasaden inn mot sentertorget må også tilpasses.

– Denne utvidelsen ser vi på som kjempepositiv, sier Brøske, og trekker fram den pulsen som den store dagligvareaktøren skaper i senteret.

Nytt varemottak

Lokal Rema-kjøpmann Robert Aasen ser fram til å få "ny" butikk.

– Den blir større og bedre, og ikke minst ser vi fram til å få bedre lagerkapasitet, sier han, og legger til at skissene han har sett, virker lovende. Med grepene som skal gjøres, vil også vareleveransene gå lettere. I dag skaper leveranser gjerne utfordringer for parkeringsplassene utenfor senteret.

De tre som må flytte ut av sine lokaler, har fått tilbud om nye andre steder i senteret. Der er det en prosess i gang, sier Brøske, og understreker at senterledelsen mener dette skal være gode løsninger.

Når varemottaket for Rema flyttes, blir det også gjort et arbeid med å oppgradere den utvendige fasaden på denne delen av senteret. Nye lysskilt skal også opp på den nye veggen, slik at forbipasserende i større grad skal kunne se hva som finnes under glasstaket.

– Det er vårt vindu ut mot verden. Vi ønsker å framstå som attraktive ut mot omgivelsene våre – og mot riksveg 70, sier Brøske.

Stenger dørene

Fredag morgen ble butikklederne i Amfi Sunndal orientert om at Intersport har tatt en beslutning om sin framtid på Sunndalsøra.

I første omgang vil butikken bli mindre, og blir heretter å finne i den delen av lokalet som ligger mot apoteket. I løpet av våren vil de imidlertid avvikle på stedet.

- Vi gikk inn i butikken for tre år siden, og overtok da en butikk som hadde gått dårlig i flere år. Vi ga oss sjøl tre år for å få den på fote igjen, men ser nå at vi ikke fikk det til, sier daglig leder ved Intersport Oppdal og Sunndal, Terje Volden.

Han forklarer at det blant annet har vært vanskelig å "fjernstyre" butikken fra Oppdal.

Volden legger til at det ikke er snakk om noen konkurs, men en avvikling av butikken.

Det er tre ansatte ved Intersport Sunndal, to av dem er ansatt på full tid.

- Vi vil nå konsentrere oss fullt og helt om butikken på Oppdal. Her går det så det suser, sier Volden.

Brøske synes det er både beklagelig og synd at Intersport nå forsvinner fra senteret. Samtidig framholder han at Sunndalsøra fortsatt vil ha en god sportsbutikk i Sport 1, som også holder til i Amfi.

Mens noen stenger, planlegger andre å åpne.

Det er kjent at kleskjeden Floyd ønsker å etablere seg i Sunndal, og har søkt etter interesserte drivere. Ifølge Brøske arbeides det med flere mulige løsninger for å få dette til. Bedre utvalg i dameklær er noe han ønsker seg i senteret. På ønskelista står også en Telenor-butikk, og et blomstrende og fargerikt torg kunne han også ha tenkt seg.

– Vi ønsker å være framoverlente for å opprettholde Amfi Sunndal som et attraktivt handelssted.

Nytt tak

De siste månedene har det pågått et omfattende arbeid med å bytte glasset i taket på kjøpesenteret. Glassbygg AS har byttet ut seks hundre ruter så langt, hundre gjenstår. Brøske forteller at det nå blant annet blir bedre inneklima, og lettere å holde en jevn temperatur, slik at det verken blir for kaldt på vinteren eller for varmt på sommeren.

– Det tror vi blir veldig positivt både for kundene og driverne. Det blir som natt og dag.

I utgangspunktet var det planlagt å bytte glasstak bare på den ene delen av taket, men da en merket effekten det hadde, ble det gitt grønt lys for å ta alt. Oppgraderingen har en total kostnad på rundt 4,5 millioner kroner, og Brøske takker gårdeier Lars Løseth for hans tro på framtida og for at han ønsker å satse videre også i Sunndal.

Brøske medgir at senteret den siste tida har hatt føling med naturkreftene – regnet har sildret ned mellom gammelt og nytt tak, og det er flere butikker som har fått skader som følge av lekkasjene. Dette er imidlertid nå tatt hånd om, forsikrer senterlederen.