Halsa kommune deler fra i år ut Næringsmotprisen til noen som viser mot innen næringsutvikling i kommunen. Den aller første prisen går til G.K. Røe.

G.K.Røe AS ble etablert av Gunnar Kåre Røe i 1987 - den gang med salg og montering av melkemaskiner og rekvisita til husdyrhold. Dette har utviklet seg til å bli en bedrift hvor det i dag er 14 ansatte i G.K.Røe AS og to ansatte i G.K.Røe Jæren AS, som ble stiftet sommeren 2015.Bedriften driver i dag med salg, prosjektering, montering av melkeutstyr, alt av innendørsmekanisering til storfe, brannvarsling og mer. G.K. Røe selger også totalpakker av prosjekter innen storfehold - dette er et samarbeid mellom flere leverandører som heter Fjøs-Total.

- Prisen blei delt ut både til bedriften og til Gunnar Kåre som person. Han har vist stort mot og ligget i front av utviklingen innen sitt felt, og bedriften har flere ganger vært en Gasellebedrift, sier prisutdeler Ragnhild Godal Tunheim i Halsa kommune.

Inspirerende

- Veldig overraskende, artig og inspirerende, sier Gunnar Kåre Røe om prisen.

Gunnar Kåre Røe sier det i en vekstbedrift også oppleves voksesmerter. I det legger han likviditeten kan få en knekk når det må brukes penger til å ansette, opplære og kurse før inntjeninga kommer. Han er derfor taknemlig for å være en del av et godt team med Surnadal Sparebank og samme regnskapsfører gjennom 30 år.

- Og så har jeg gode og dedikerte ansatte som har en stor del av æren for dette. De er så dedikerte det er en fryd, sier Røe.

Næringsmot

Prisen er på 25.000 kroner og skal gå til noen som viser mot innen næringsutvikling. Statuttene er satt av kommunestyret og formannskapet i Halsa velger hvem som skal få prisen.

- Næringsmot kan være så mye. Det var mange gode kandidater i år, så får vi se hvem som vinner neste år, sier næringsrådgiver Ragnhild Godal Tunheim.

Næringslivskveld

Prisen blei delt ut på en næringslivskveld. Kommunen ventet rundt 40 deltakere fra Halsa, men det kom 53 og deltakere også fra nabokommunene Surnadal og Tingvoll.

- Veldig godt fornøyd med oppmøtet, innlederne og diskusjonen som etterhvert kom i gang, sier Tunheim.

Næringsutvikling

Ordskiftet gikk på næringsutvikling og samarbeidet offentlig og privat sektor, hvem skal gjøre hva for å få vekst. I handa hadde deltakerne fått en kortverson av næringsplana til Halsa kommune, der det er fokusert på mål og tiltak for næringsutvikling.

- Næringsplana som kom i fjor var omfattende. Derfor laget vi nå en kortversjon som skal være enklere tilgjengelig, sier Tunheim.