Mot en stemme vedtok plan- og byggenemnda for nye Øye Skule å tilrå kommunestyret å sende 1-10 skole på Øye ut på anbud. Ramma er på 130 millioner kroner.

Det var stor enighet i nemnda om at 1-10 skole er det alternativet kommunen har råd til å bygge, og at bygginga må komme i gang så raskt som mulig.

Både politikere, fagforening, administrasjon sier de helt klart ville hatt to separate skoler i en optimal verden. Men i plan- og byggenemnda ser de aller fleste at 1-10 skolen slik den er skissert er et godt kompromiss og at de får mye skole for pengene. Men advarar også mot å redusere i romprogrammet.

Lenge har kommunen trodd totalkostnaden som blei skissert på 156 millioner kroner var uten moms og at prosjektet måtte barberes med 26 millioner kroner. Dette viste seg å være feil. Derfor ligger kostnaden uten moms på 125 millioner kroner. Dette håper plan- og bygenemnda også vil gjenspeile seg i anbudene, slik at det er fem millioner kroner å gå på til forbedringer på prosjektet.

Plan- og byggenemnda ber også administrasjonen sette i gang grunnborringer så snart som mulig for å finne ut om grunnforholdene bærer et fundament for det nye 1-4 bygget, uten alt for store ekstrakostnader. Området er preget av leire.

Plan- og byggenemnda ønsker også at fundamenteringen blir så bra at det i framtida kan bygges en etasje to på 1-4 bygget om det skulle bli behov for det. Nemnda er veldig opptatt av å ha dette handlingsrommet og håper det går å få til innenfor totalramma.

Bergsvein Brøske satte på vegne av FAU på Øye fram forslag om ikke å komme med noen tilrådning, men bare ta saksframlegget til orientering. Dette fordi en ikke skal gi signal om at saken er lukket for innspill på det utvida kommunestyret i april. Flertallet mener de vil sende et signal om hva de mener er vegen å gå, og at det uansett er kommunstyret som tar avgjørelsen i mai.

Før plan- og byggenemnda behandla saka fikk den en gjennomgang av prosjektet av Norconsult og mulighet til å stille spørsmål.