Surnadalingen Bjørnar Dalsegg Sæter (26) forlot Surnadal-fotballen til fordel for Verdal på tampen av 2015. Men oppholdet i Nord-Trøndelag ble preget av lite spilletid. Nå har han virkelig funnet seg til rette i sin nye klubb: Asker-klubben Holmen. Kamplysten er tilbake hos den notoriske målscoreren.

– De trengte en spiss, da de hadde en del skader i fjor. Og jeg kom jo rett inn på laget. Man kan si at jeg fikk en ny kamplyst etter en litt nedtur-sesong i Trøndelag. En ny vår, og da er det veldig artig å spille for et lag som spiller veldig bra fotball. Da vil man gi det lille ekstra selv, sier Dalsegg Sæter.

Mandag i forrige uke var Driva til stede da Holmen tok imot divisjonsleder Sarpsborg 08 2 til 3. divisjonskamp på Holmen Arena. Gjestene fra Østfold stilte med blant annet fire spillere med minutter for førstelaget i Eliteserien denne sesongen.

Kampen endte 1-1 og Holmen fikk med seg ett poeng fra oppgjøret. Målscorer for hjemmelaget: Bjørnar Dalsegg Sæter. Det var hans 12. mål på 14 kamper siden han begynte å spille for klubben i september i fjor. Så langt denne sesongen står han med fem mål på sju kamper.

For bare ett år siden slet han med å få spille 90 fulle minutter for Verdal i 3. divisjon.

Utfordrende, men lærerikt i Verdal

Da det ble uaktuelt å kombinere spill for Surnadal i en 3. divisjon bestående av lag fra Sunnmøre og Sogn og Fjordane med studier i Nord-Trøndelag, valgte Dalsegg Sæter å skrive under på en ettårskontrakt med Verdal i desember 2015.

Oppholdet i Verdal startet lovende, med fire mål i sesongoppkjøringen. Men i serien ble det lite spilletid. Likevel var det lærerikt å få oppleve en helt ny hverdag. En helt ny klubb.

- Jeg dro jo fra Surnadal, noe som jeg aldri hadde gjort før. Det var den første overgangen min til en annen klubb. Det var noe helt nytt, å komme i en slik situasjon. Det var jo lærerikt på alle områder. Å få oppleve hvordan det fungerte i en annen klubb, forteller han.

- Samtidig var det en situasjon der man ikke spilte like mye fotball, men det er jo slikt det er. Det er en utfordring man bare må løse på best mulig måte. Jeg gikk fra Surnadal og arbeid til studier. Men det er jo tross alt også en helt annen klubb og et helt annet lag som skal fungere i lag, og det er ikke alltid man kommer inn i et miljø som passer for seg.

Hentet til Holmen

Etter et kort opphold tilbake i Surnadal, fikk Dalsegg Sæter tilbud fra Østlandet. Samtidig skulle han starte på høyskolen i Oslo og Akershus på linjen fysioterapi. Frigg Oslo sendte en melding, men det var da surnadalingen Bård Heggset, Holmens trener, tok kontakt at tilbudet fristet.

Heggset berget plassen med Holmen i 2. divisjon i 2014 etter at laget hadde rykket opp fra 3. divisjon. Etter å ha vært en tur innom daværende OBOS-ligaklubb Bærum som assistenttrener, ble han igjen Holmen-trener i fjor vinter.

-  Bård (Heggset) virker som en trener som er dyktig i å hente spillere til klubben. En lagbygger, rett og slett?

-  Ja, det er han. Absolutt. De jobber godt i lag de som er i klubben. Når han får med seg hele klubben så er det liksom det som drar i lengden. Det vil gi resultater til slutt. Det er det ikke noe tvil om at det har gjort - og vil gjøre videre, svarer Dalsegg Sæter.

Holmen spiller i 3. divisjon. I fjor ble de nummer fem på tabellen, kun to poeng opp til divisjonsvinner Vestfossen. For to år siden, da nåværende trener Bård Heggset var i Bærum, rykket de ned tilbake til 3. divisjon. I skrivende stund ligger laget på en niendeplass blant 14 lag. Laget er i ferd med å bygges opp på nytt. Ambisjonene til Holmen er å ta en kamp om gangen, ifølge toppscoreren.

- Vi skal ikke sette oss selv i en situasjon der vi tenker at vi må noe, men at vi skal utvikle oss for å etablere oss i 3. divisjon. Slik jeg har forstått fotballen så er det best om vi tar én kamp om gangen, fordi hver kamp er en utfordring hver helg i den divisjonen her, sier han.