Halsa Utvikling ble stiftet i 2012 med mål om drive utviklingsarbeid med fokus på økt bolyst, trivsel og nyskapende næringsliv på Halsanaustan.

Etter oppstarten ble «Ferjecruiset» arrangert sommeren 2012, der 180 passasjerer fikk en flott helaften på Halsafjorden med ferja «Romsdal».

Under paraplyen til Halsa Utvikling ble det opprettet ei arbeidsgruppe for etterbruk av Halsa skole (EBS). Gruppa jobbet i tre år med det som endte med overtakelsen av tidligere Halsa barne- og ungdomsskole, som i dag går under navnet Stornaustet Halsa kultur- og næringsbygg SA.

EBS hadde som hovedmål å fylle bygget med leietakere, og leide etter hvert ut lokaler til både butikkdrift og kontor. Halsanaustan barnehage holder også til der. Stornaustet har i dag to ansatte; daglig leder og vaktmester.

Gjennom EBS har HU også stått for flere arrangement, som sommerutstillingen Makalaust 2013, samt åpen dag og adventskonsert i 2015. Gjengen ved Stornaustet har hatt mange store suksessarrangement, som traktorpulling og dansefest med Lothepus.

Beste bomiljø

HU kjøpte også deler av tomta som tidligere tilhørte Halsa Gjestegård og opprettet ei gruppe som i flere år har jobbet for å bygge leilighetskompleks der. Arbeidet pågår fortsatt og kalles «Bo-godt Halsa».

HU bidro dessuten i arbeidet med å få nye drivere til kiosken på Halsanaustan, samt oppstart av nytt drivstoffanlegg, da det tidligere anlegget ble avviklet.

I 2015 deltok HU i Grendakampen i forbindelse med Halsa kommune sin Bygdadag, og vant prisen for beste bomiljø i kommunen. Da ble «Naboskapet» bygget, og det ble arrangert «Klappbordfest», «Halsabakkan opp – ned», «Naboskapsstafett» og trening på soldekket på ferja Romsdal.

Vil bygge flere skap

HU var også en del av komiteen under Grendadagen på Halsanaustan i 2016, der det blant annet ble avduking av «Trollskapet». Arbeidet med de ulike skapene fikk navnet Prosjekt Fellesskapet.

Målet er å bygge flere slike skap til glede for både bygdefolk og turister.

Leder i Halsa Utvikling er Jan Erik Aasbø Glåmen, mens komiteen i forbindelse med Grendakampen – og nå «Prosjekt Fellesskapet», er familiene (Kvande) Betten, Heggem Røed/Sørflaten og Røe Vaagan.