Retrofestivalens andre og siste dag er godt i gang. Selv om høydepunktet under festivalen foregår på kveldstid, var det liv og røre på Hestholmen også på dagtid lørdag.

I teltet ved restauranten sto vokalgruppa "Kvin" klare til å spille konsert. Teltet var fullt, og det samme var restaurantens uteplass. Kvin spilte alt fra retro til moderne musikk, med og uten instrumenter.

Konsert og jam

Medlemmene i Kvin kommer fra "hele kommunen", og består av Trond Baarseth, Marthe Seter Otnes, Unni Betten, Margit Boten, Marita Vågland, Møyfrid Henden og Einar Vågland. Til tross for noe teknikkproblemer satt stemmene utmerket, og de skapte god stemning på Valsøytunet.

Før konserten var det jam på scenen, men etter konserten med Kvin tok Øyvind Weiseth, Øyvind Glåmen, Kristen Røe og Trond Baardseth instrumentene fatt igjen for å jamme litt til.

Håper på det dobbelte

Arrangør Lars Botten var også tilstede i teltet og nøt musikken. Været har så langt spilt på lag med arrangørene av Retrofestivalen, og Botten håper naturligvis det fortsetter slik.

- I går hadde vi bra med folk, omtrent 200 stykker var på konsertene. Det sier vi oss fornøyd med, men håper på det dobbelte, og vel så det, i kveld, sier Botten.

Fredag kveld var det bandene Memphis fra Hemne og Norfolk fra Surnadal som sto på scenen. I kveld skal hele tre band opp på hovedscenen på Hestholmen. Wester Company fra Oslo skal dra i gang festivalkvelden, etterfulgt av Sould Out, med Else May Botten som frontfigur.

Leid inn forsterkninger

Velkjente New Motion har fått æren av å avslutte ballet lørdag kveld.

New Motion startet opp allerede på 80-tallet, og er dermed et ekte retroband. Vi husker dem blant annet fra musikerdugnad for Afrika ved Surnadal Folkehøgskole i 1986. Bandet består av Runar Gillebo, Trond Baardset, Jan Egil Ormseth, Nils Børge Botten og Mareno Halvorsen.

I år har de leid inn forsterkninger, når Rune Lindkvist og Øyvind Jo Heimdal Eik blir med på scenen.