Et rødt kort og fem scoringer i kampen mellom formlagene i 4. divisjon.

Surnadal er det eneste laget i årets 4. divisjon som har beseiret KBK 2. Fredag sendte de KFK hjem med 1-4-tap og null poeng i bagasjen for første gang denne sesongen.

– Folk sier at tabellen ikke lyver, det er jeg ganske enig i. Så nå vil jeg påstå at vi er det, svarer Surnadal-trener Knut Ola Høvik på spørsmål om Surnadal nå er et topplag i 4. divisjon.

Før kampen sto Surnadal med fem seire og én uavgjort på seks hjemmekamper. Gjestene fra Kristiansund hadde vunnet samtlige seks bortekamper. Begge lagene hadde også vunnet sine fem siste kamper. Det var de to formlagene i 4. divisjon som møttes på Syltøran.

Tidlig scoring

Surnadals midtstopper og kaptein, Vegar Brøske, ga hjemmelaget en pangåpning på kampen med scoring allerede etter tre minutter. Stein Todalshaug slo inn fra kanten til Brøske, som stanget inn 1-0 bak KFK-keeper Øyvind Bunes.

Begge lag kom til flere muligheter like etter scoringen. Først ved Surnadal, men skuddet fra kloss hold gikk via en KFK-spiller og ut til corner.

Så, kun minuttet etter Surnadals mulighet, skjøt gjestenes Pa Ousman Jammeh utenfor etter en kontring.

Dramatikk

Etter en fartsfull åpning, med målsjanser i begge ender av banen, tok KFK mer over mot slutten av første omgang. 38 minutter ut i kampen var centimeterne på Surnadal sin side da John Erik Klinge headet ballen i tverrliggeren etter en corner.

Og to minutter senere trodde nok de fleste at KFK skulle få muligheten til å utligne fra ellevemetersmerket.

Dommeren blåste først for straffespark etter en duell mellom Vegar Brøske og Jan Roger Angvik, men etter å ha forhørt seg med linjedommeren, valgte han i stedet å gi gult kort til Angvik for å ha filmet seg til et straffespark.

Like etter ble Angvik sendt i garderoben med sitt andre gule kort.

– Jeg står på motsatt side, så jeg ser ikke så mye. Men linjedommeren, heldigvis, tar den, for han står så godt plassert. Når han tar tak og sier at det ikke er straffe, så er det en meget god avgjørelse av linjedommeren. Jeg kan ikke påstå at det er rett eller feil, men jeg vil rose linjedommeren, sier Høvik.

Surnadal-treneren fikk se at Stein Todalshaug doblet ledelsen på overtid av omgangen. Midtbanespilleren skaffet selv et frispark på 18 meters hold og sendte ballen helt oppe i hjørnet.

– Beste kampen jeg har sett på to år

Med ti mann og to mål under, sendte gjestene opp sin duellsterke midtstopper, Klinge i andre omgang. Men i stedet punkterte Todalshaug kampen med nok en frispark-scoring 20 minutter før slutt.

KFK reduserte til 1-3, men fire minutter senere økte Surnadal og Sven Ranes på til 4-1 på lekent vis. Nok en gang var Stein Todalshaug innblandet i scoringen. Det var målgivende nummer to for dagen, samtidig som han selv sto for to av scoringene.

– Stein (Todalshaug) spiller den beste kampen jeg har sett på to år, Vegar tar ansvar i forsvaret, de som kommer inn på bidrar, så det er virkelig en lagseier, sier Høvik.

– Fantastisk kamp. Vi slår nok et topplag, og det er ikke tilfeldig. Til tider blir vi presset tilbake, men vi står imot, og så er vi glimrende store deler av kampen.  De får et rødt kort, og det påvirker jo kampen, selvsagt. Alle mann blødde for drakta. Vi fortsatte fra der vi slapp fra vårsesongen, oppsummerer han.