Siden 1990 (med reguleringsendring i 2005) har det vært regulert en gang- og sykkelveg gjennom Brekkøya Camping i Surnadal. Nå når Svartvassområdet begynner å bli opparbeidet til aktivitetsområde med med gang- og sykkelveg tenkt forlenget gjennom campingen til Øye skole tilspisser frontene seg.

Campingplasseier Jarl Skei ønsker ikke gang- og sykkelveg gjkennom campingplassen. Det vil forstyrre gjestene etter klokka 23.00, da det skal være ro, og han tror det vil gjøre campingplassen mindre attraktiv, mindre lønnsom og dermed uaktuell å drive.

Politikerne på den andre side ønsker en kortest og billigst mulig gang- og sykkelveg fra boligområdet Grytå til Øye skole. Samtidig ser de folkevalgte problemet en sykkelsti gjennom campingen kan føre til for næringsdrifta. Derfor ber politikerne i hovedutvalg for teknikk, miljø og næring administrasjonen utrede to andre alternativ som ikke kommer i konflikt med næringsinteressen.

Det ene alternativet går bak campingplassen i skråningen opp mot sjukeheimen, i kulvert under Fv 65 og kommer inn på eksisterende gang- og sykkelsti ved Øye Bru. Det andre alternativet blir å stenge Svartvassvegen for ordinær trafikk og bruke den som gang- og sykkelsti for skoleungene.

Et av poengene med gang- og sykkelvegen er å ha en trygg skoleveg fra boligfeltet til Øye for å spare penger til skoleskyss. Samtidig ønsker ikke politikerne å bruke alt for mye penger på prosjektet. Kommunen snur hver en krone for å få endene til å møtes. Derfor vil politikerne heller ikke skrinlegge muligheten for å ta i bruk campingplassen om alt annet skulle bli for dyrt eller vanskelig å gjennomføre.

Akkurat dette punktet førte til debatt, men hovedutvalget endte med å holde muligheten åpen. Skal muligheten tas bort må det skje en omregulering, og den mener hovedutvalget bør skje i kommunestyret som en konsekvens av endelig trasevalg, etter at de to andre sykkelvegalternativene er utredet med pris.

- Føler det hele henger litt i lufta, sier Jarl Skei etter avstemningen i hovedutvalget.

I likhet med rådmann Knut Haugen føler Skei likevel politikerne ønsker Skei skal ha en sikkerhet for at han kan drive uforstyrret av en gangveg gjennom campingplassen.

- Jeg føler vel at det heller mot at næringsdrifta ved campingen blir skjermet mot en gang- og sykkelveg gjennom plassen, sier rådmann Knut Haugen i samtale med Skei etter avstemningen.