Det blei en uheldig debut i verdenscupen i Telemark for Lene Marie Husvik fra Eidsvåg. Etter å ha kjørt bra første dag i Hinterlux i Østerike fredag ramla hun i første omgang i lørdagens sprintløp og ødela korsbåndet i det ene kneet. På 18-årsdagen.

- Jeg kom på innerski, mistet balansen og falt på ryggen. Det var egentlig et lite uskyldig fall, men jeg fikk en vridning i kneet. Det er jo kjedelig at dette skjer nå i starten av sesongen, men jeg se ikke mørkt på det. Når det først har skjedd må man bare gjøre det beste ut av det, sier Lene Marie.

Lene ble fløyet med luftambulansen til Schwaz, der det ble konstatert korsbåndskade. Lene Marie reiser hjem fra Hintertux mandag. Da skal hun ta MR for å finne ut om hun trenger å operere skaden. Er Lene Marie uheldig ryker resten av sesongen.

- Utrolig kjipt. Det ser litt mørkt ut nå, men jeg håper på det beste, sier Lene Marie.

Verdenscupdebuten blei ikke slik hun hadde forestilt seg. Hun hadde grugledet seg til verdenscupåpningen på forhånd. Spent på hvordan nivået er og hvordan hun kunne hevde seg i den tøffere konkurransen. Da verdenscuphelga starta med sprint fredag fikk hun kjenne på presset. Hun blei nummer 19 etter et for henne ikke helt optimalt løp. Det blei for mange tillegg spesielt i hopp. Lene Marie fikk trekk for lengde og nedslag og hun fikk også trekk for slalomsvinger.

- Ikke så fornøyd med åpningsløpet, sier Lene Marie.

Sjøl om det blei en trist opplevelse med skade på 18-årsdagen i verdenscupdebuten er Lene Marie optimist og fast bestemt på at dette kommer til å gå bra.

- Litt blanda følelser akkurat nå, men satser på å komme tilbake så raskt som mulig, sier Lene Marie.

Nå er hun i bakken i Hinterlux og ser på rennene der Erik Kvernberg er blitt nummer 32 i prologen i herrens paralellsprint.