Nyheim sitter i et felles samferdselsråd oppnevnt av ordfører og rådmannskollegiet på Nordmøre, Orkide, og det tilsvarende organet i Orkdalsregionen. Forrige uke var rådet i møtet med Statens vegvesen som ville orientere om rehabilitering av tuneller. Tunellene på E-39 mellom Orkanger og Trondheim må rehabiliteres. Statens vegvesen ønsker derfor å stenge alle tunellene i et år framover mens arbeidet pågår. Vegvesenet mener dette er den raskeste måten å få gjennomført arbeidet på. Alternativet er å ha nattestengt, men da vil det ifølge Nyheim ta 16 måneder.

– Å stenge tunellene hele døgnet i ett år, går ikke. Gammelvegen mellom Orkanger og Trondheim er ikke dimensjonert for en årsdøgnstrafikk på 15.000 kjøretøy, i tillegg til ordinær trafikk, der skoleunger ferdes, sier Nyheim.

Ordførerne i rådet ga vegvesenet alle sine motforestillinger i klare ordelag på møtet. I etterkant forfatter ordførerne et skriv der de ber om møte med Vegdirektøren. Ordførerne foreslår å ha nattestengt i to og to tunneler. I de to der det skal pågå arbeid foreslår ordførerne trafikk med redusert fart i ett kjørefelt på dagtid slik at arbeid kan utføres i tillegg til nattestengt.

– Døgnstengning vil ramme yrkestransport og syketransport, samt føre til lange køer med ombygninga på Klett oppi det hele. I tillegg vil det skape hinder for Natoøvelsen som er på gang, sier Nyheim.