Skarpskytteren fra Surnadal har nå 11 NM gull i skyting. 187 poeng skjøt Kvendbø da hun i helga blei norgesmester for damer i jaktfelt på Dølemo i Åmli. Dette er hennes første NM gull i jaktfelt. Hun har sølv og bronse fra før. Nå var det godt å endelig kunne ta steget høyst opp på pallen.

– Det var artig det. Mitt første NM gull i jaktfelt, sier Tonje.

Fra før har skarpskytteren fra Surnadal ti NM gull dette blei hennes 11. Gullene er både fra hagleskyting og rifleskyting og også Nordisk Jaktskyting, som kombinerer hagle og rifle, der hun i tillegg til NM gull er Nordisk og europamester. Neste NM er nettopp i Nordisk Jaktskyting. Det går i begynnelsen av juni. Målsettinga til Tonje er klar.

– Jeg skal vinne, sier hun.

Jaktfelt er feltskyting hvor man skyter med rifle på ulike dyrefigurer med varierende avstander mellom 40–200 meter og i forskjellige skytestillinger, vanligvis stående, sittende og liggende. Vanligvis skytes det på 6 ulike poster med 5 skudd i hver figur. Figurene har en indre treffsone som gir 5 poeng og en ytre treffsone som gir 3 poeng. Med totalt 30 skudd er da maksimal poengsum 150 poeng.

Deretter skytes det finale med ti skudd. Fem skudd liggende og fem skudd stående. Maksimalt kan det oppnås 200 poeng. Det gjorde Magne Holmbro fra Høland under helgas NM og vant herreklassen. Tonje kom med sine 187 poeng på 42. plass på totallista. Det er hun slik passe fornøyd med.

– Greit, men jeg skulle tatt noen poeng til, sier hun.