Eik i Midt-Norge solgte 175 nye traktorer i fjor. Hver tredje traktor solgt i Midt-Norge kom fra Eik. Dette er Eik relativt fornøyd med, men ønsker utvikling og tar mål av seg til å selge 200 i år.

Etter interessen å dømme på vårtreffet til Eik i Surnadal ser det ut til at målet kan være mulig å nå. Mange var de som prøvde traktorer. Store som små. I løpet av helga går det nok en del traktorer som på vårtreffet selges til fordelaktige priser. Fendt, Valtra og Massey Fergusson er merkene kundene kan velge blant. Noen prøver alle tre merkene når de først kan. Det gjelder å velge den rette.

– Massey Fergusson er den traktoren vi selger desidert mest av. Det er vårt flaggskip, sier daglig leder Jon Magne Sæter hos Eik Midt-Norge.

Traktor og pruting

Vårtreffet i Surnadal er det sjette i distriktet og avslutter kampanjen. To dager til ende. Og det er ikke bare traktorer som selges. Mye landbruksrelatert utstyr er til salgs og mange benytter anledninga til å handle. Noen pruter til og med på prisen, og det lykkes en å få prisen ned noen hundrelapper på noen par støvler. En pris flere fikk nyte godt av.

– Vi er godt fornøyd med besøket i dag, og vi satser på at det blir minst like bra i morgen, sier Sæter.

Rømmegrøt og tvillinghjul

Inne i teltet utenfor Eiksenteret sitter Asbjørn Brevig. Han og en kjenning fra Tingvoll diskuterer landbruk. De har nettopp satt til livs en god porsjon rømmegrøt. Brevig selger tvillinghjul til traktor han sjøl har utviklet.

– Det er det tvillinghjulet som selges mest i Norge, sier han.

Storhelg

Brevig synes Eikdagene er et bra treffsted for dem som er opptatt av landbruk. Tingvollingen har også en ide om å utvikle vårtreffet til Eik i Surnadal til å bli et vårmarked der flere bedrifter er med. Brevig sier han har hørt med Hageland, MøreTre, Eik og hotellet. Alle er de interessert til å være med på et slik stormønstring av vårvarer. Brevig mener det ville passe bra om bilforhandlere var med også.

– Da tror jeg vårtreffet hadde trukket folk langvegsfra. Både fra Trøndelag og Vestlandet, sier Brevig.

Etterlyser pådriver

Daglig leder Jon Magne Sæter i Eik Midt-Norge liker tanken og er positivt innstilt til ideen. I likhet med Brevig mener han det vil være vinn-vinn for alle bedriftene som blir med på ei slik storhelg. Brevig sier mange tenner på ideen, det er bare å få noen til å ta initiativet til å gjennomføre den. Sæter håper det er noen som tenner på å organisere et slikt treff.

– Kunne kommet med ideer til de som tok tak i det, men vil ikke lede det arbeidet sjøl, sier Brevig.