Direktør Tor Rune Halset sa opp avtalen hotellet hadde med Surnadal kommune om resepsjon og kundemottak i foajeen på kulturhuset da han for to år siden tok over som direktør. Halset annonserte han ville flytte resepsjonen til hotellet.

- Nå har jeg fått en avtale som er mye bedre økonomisk enn den forrige, så jeg er fornøyd. Og i avtalen ligger det å lage en kafe i foajeen med øl og vinservering, sier Tor Rune Halset.

Kult-Kafeen blir åpen for alle og vil ha lett matservering store deler av døgnet. Den vil bli adskilt med lettvegger slik at foajeen fortsatt er fleksibel ved større arrangement.

- Dette blir både kult og kultur, mener rådmann Knut Haugen.

Surnadal kommune er fornøyd med den nye avtalen. De får videreført venterom for busspasasjerer og de opprettholder en møteplass for lokalbefolkningen som er under tilsyn. Kommunen har også planer for å gjøre kulturhuset mer attraktivt for både voksne og ungdommer.

- Uteplassen foran hotellet blir endra til plass for folk med bord og benker i sommer, og vi ønsker også å se på mulighet for å tilby ungdom et sted der de kan trekke seg tilbake, for vi ønsker ungdommen på huset, sier kulturleder Lilli Husby.

Rådmann Knut Haugen er fornøyd med å kunne videreføre hotellresepsjonen i kulturhuset. Den får også en turistinformasjonsfunksjon, og resepsjonsområdet skal ominnredes og pusses opp.

- Og så må vi se på møblementet i foajeen og ihvertfall sette ned stoler som står på bordene for at folk skal føle seg velkommen, sier Haugen.