Ole Magne er helfrelst Liverpool-tilhenger. Bodil holder foreløpig litt igjen, men de gleder seg begge til et framtidig liv som hotelleiere i Liverpool. Et hotell – med pub i kjelleren – som skal dra fotballfans og andre gjester til ærverdige Anfield Road 21.

Bodil Tafjord og Ole Magne Ansnes trenger neppe noen videre presentasjon for Drivas lesere. Ole Magne var journalist og redaktør i avisa i en årrekke før han sa ja takk til jobben som kultursjef i Sunndal. Bodil jobbet som salgsleder i avisa fram til nylig. Nå er det andre muligheter som åpner seg. Blant annet som deleier i et hotell sammen med fem andre fotballentusiaster. Bodil og Ole Magne har gjennom selskapet Dompen AS en mindre eierandel, men nok til at de har et ord med i laget når framtida skal formes. De er representert både i styret og i utviklingsarbeidet. Planen er å åpne hotellet 1. september.

Broren til Ole Magne, Jostein Ansnes, er kjent som en lidenskapelig Liverpool-supporter. Kona Ragnhild Lund Ansnes det samme. Hun har nylig gitt ut sin tredje bok om tidligere og nåværende Liverpoolhelter og er blitt en del av det innerste miljøet i klubben. Jostein og Ragnhild har en større eierandel i hotellet der Tage Herstad og kona Kamilla blir sentrale i drifta. Tage har i mange år bodd i Anfield og har arrangert utallige fotballturer dit. Han kan sjøl skilte med den noe utrolige rekorden det er å ha sett 600 Liverpoolkamper på rad, uten avbrekk.

Når har gjengen av fotballentusiaster kjøpt det gamle herskapshuset et godt steinkast unna stadion både til Liverpool og Everton. De gleder seg stort på å komme i gang.

Ole Magne og Bodil besøkte nylig byen og hotellet sammen med Per Ove Dahl, Kristine Neerås, Astrid Mølsæter og Jostein Trædal. De ble alle imponert både over hotellet og byen.

– Liverpool er en utrolig fin by. Jeg vil påstå den også er blant de beste handlebyene i England. Byen har en unik musikkhistorie med Beatles og Beatlesmuseet, Mathew Street og Cavern. Så kan du ta ferja til Mersey, ta heisen til topps i Europas største katedral, spasere i fine gamle gater og parker – og mye mer. Dette er en by som er attraktiv hele året, mener Ole Magne.

Målgruppa for hotellet er først og fremst norske fotballfans, men hotellet skal holde åpent også utenom fotballsesongen.

– Det mangler ikke på attraksjoner som besøkende kan oppleve. Travløp, golf eller før nevnte Beatles. Vi frykter ikke for at rom skal bli stående tomme.

Ole Magne og Bodil er sjøl så smått i gang som turarrangører, og kommer til å arrangere turer både til Liverpool og andre steder i verden. Både Wien og Lahti står på reiseprogrammet det neste året.

– Vi synes dette er artig og et avbrekk med det vi ellers driver med. Vi håper å kunne tilbringe noe tid i Liverpool både om somrene og ellers i året framover. Jeg er blitt så glad i byen at jeg gjerne kunne ha flyttet dit. Det er befriende å ha en dag fri i Liverpool og bare gå rundt i byen.året

Det er planlagt pub i kjelleren. Ole Magne beskriver pubmiljøet i Liverpool som raust, og gleder seg på pub-besøk i eget hotell.

– Jeg må neste få sitere Jostein Trædal som etter å ha vært på pub i Liverpool sa at han hadde fått et annet forhold hva som er et fullt lokale.

– I England kan det til tider være som sild i tønne, men du kommer deg alltid fram. Folk er hjelpsomme og greie.

Den tette tilknytningen til tidligere stjernespillere i klubben gjør at flere av dem blir å se der til tider.

– Bruce Grobbelarer blant dem som har sagt at han kommer til å stikke innom puben på hotellet ...

– Vi gjør dette av hjertet. Ikke for å tjene penger, sier Ole Magne og Bodil.