– Jeg har lyst til å bli forfatter. Det er bakgrunnen for at jeg bestemte meg for å gi ut bok. Det skal ikke stoppe med denne. Bok nummer to er under planlegging, og jeg håper å kunne gi ut en hel serie med utgangspunkt i vannmelonene, sier Ruben Rugtveit Jacobsen.

Fredag kveld er det lanseringsfest på samfunnshuset i heimbygda Øksendal med selveste ordføreren til stede. Det er ikke akkurat hverdagskost med boklanseringer av lokale forfattere i Sunndal, og Ruben gleder seg stort til å få boka ut i det lokale markedet.

Det spesielle med forfatterskapet til Ruben er at han er så godt som blind. Han var frisk da ble født, men ble rammet av sjukdommen Spielmeyer-Vogt, en svært sjelden og alvorlig sjukdom som skyldes en genfeil. Sjukdommen forverrer seg med åra.

Ruben stråler av glede og forventning til kveldens boklansering da han besøker Driva-redaksjonen fredag for å fortelle om sitt ferske forfatterskap. Som nesten blind har han ingen mulighet til å skrive sjøl. Den jobben er det assistent Siv Smistad som har gjort. Ruben har diktert, Siv har skrevet manuset på pc-en.

– Hva handler boka «De levende vannmelonene» om?

– Den handler om tusenvis av vannmeloner som prøver å knuse og overta byen. De blir stoppet av militæret i det de prøver å overta byen. Det blir en stor kamp mellom vannmelonene og militæret. En skikkelig grøsser.

– Det ryktes at du har planer om å gi ut flere boker?

– Ja, jeg har lyst å forfatte en hel seriemed utgangspunkt i vannmelonene. I hvert fall ti.

Ruben har to assistenter som hjelper han i hverdagen. Siv Smistad er søskenbarn til Ruben og jobber som assistent for ham.

– Vi har jobbet i bortimot et par år med boka som kom fra Mediahuset for et par dager siden. Ruben har en god fantasi, så arbeidet med manuset har gått greit.

Søsteren Mariell er også en god støtte for broren. Hun sier de håper å få solgt en del bøker framover. Førsteopplaget er på beskjedne 60 bøker, men pappa Tor har alt bestilt et nytt og større opplag. Vi spår det må et tredje opplag til ...

De håper å få litt støtte fra lokale bedrifter, og har søkt kulturtjenesten i kommunen om noen kroner.