– Vi gleder oss veldig!, nikket Amanda Mo Ribe, Kristin Høydal Furu, Maiken Johnsen, Ingrid Heimtun, Emma Hammerstrøm, Iris Stafsnes Håkonsen og Madelen Hammerstrøm, da Driva traff dem rett før filmen skulle begynne fredag kveld. Historien om tvillingbrødrene fra Trofors i Nordland kjenner de godt fra før – for ikke bare hører de på musikken, de ser filmsnutter om guttene på Youtube, følger dem på Instagram og har lest boka om dem. Blant annet.

– De er veldig flinke til å synge, sier jentene.

– Og så virker de veldig greie.

– Og så er de veldig søte! Kjekke!

På spørsmål om hvem som er den kjekkeste, svarer noen av jentene «Marcus», mens andre mener «Martinus». Og på spørsmål om hva som er favorittlåta, svarer noen «Bae», andre «Together» - eller «Heartbeat».

Ingen av jentene har vært på konsert med tenåringsidolene.

– Men jeg har sykt lyst, sukker en av dem.

Den drømmen deler hun med mange andre på samme alder. Derfor har det vært stor pågang på billetter til filmen. Allerede i november sikret de første seg plass til norgespremieren fredag kveld. Det ble nesten full sal. På første rad fant vi Olav Jørgen og Asta, begge snart ni år gamle, og begge med etternavn Simonhjell.

– Vi har litt til felles med dem, fortalte de.

– Vi er også tvillinger!

– Og så liker jeg også å synge, legger Asta til, og nynner noen strofer med fin sangstemme. Favorittsangen er «Together», nikker de, helt enige med storesøster Guro (snart 12) - før kinomørket senker seg og alt handler om Marcus & Martinus i halvannen time.

«Vi har alltid vært sammen. Det har alltid vært oss to». Slik begynner «Sammen om drømmen» – historien om de to tenåringsidolene og deres reise mot konserten i Oslo Spektrum i november 2016.

Vi får se fine glimt fra oppveksten deres, bli med dit det hele startet og se hvordan de ble «oppdaget» – av Nissa Nyberget, under en ferietur i Thailand, der guttene sang noen sanger på en scene en kveld. Nyberget var den som oppfordret dem om å melde seg på Melodi Grand Prix Junior – en oppfordring de fulgte – og seinere gikk de også helt til topps i konkurransen og sjarmerte hele Norge med «To dråper vann». Finalen i Oslo Spektrum ga mersmak. Guttene sa de ville tilbake, for å stå på den samme scenen igjen. Og i filmen får vi se at drømmen – den går i oppfyllelse.

Filmen følger guttene tett på, både i heimen, på fotballtrening og på mange ulike scener, rundt om i flere norske byer, samt i Sverige og i Danmark. Vi opplever søskenkjærlighet - på godt og vondt. Vi får bli med på den røde løperen, på signeringer og møter med fansen. Men vi får også et glimt av medaljens bakside. To unge gutter som blir slitne. Som strekker seg vel langt for ikke å skuffe fansen. Barn i en voksen verden. Med management og plateselskap, forventninger og krav. Det kan være en kynisk bransje. Og det er utvilsomt mange som tjener godt med penger på de unge brødrenes popsuksess.

Filmen gir helt klart den unge fansen det de vil ha. Men for et mamma- og pappahjerte, som det også var mange av i salen fredag, er det også mye til ettertanke.