Eidsvåg ungdomslag framfører tre forestillinger av klassikeren "Charleys tante" fredag og lørdag. Driva var til stede på fredagens premiere der instruktør Bjørn Ølander ønsket publikum velkommen til det han karakteriserte som vinterens vakreste eventyr. Ungdomslaget har holdt det gående med skuespill og revyer i over hundre år. Årets stykke er enda eldre. "Charleys tante" ble første gang framført i 1892, og er skrevet av Brandon Thomas.

Den skal følge rimelig godt med som skal holde tråden i denne musikalske farsen. Her gikk det unna fra start til mål. Ungdomslaget hadde lagt handlingen til rundt 1950, med helt andre moralnormer enn dagens.

Charlie Winther (Jonas Stenløs) og hans kamerat Preben Due (Tor Olav Øyen) ønsker å treffe Nandor Spetteviks (Frank Stensløs) datter Mimmi (Linda Gjelsten Kleive) og hans niese Kitty Verle (Kristin Hurlen). De får beskjed om at Charlies tante Donna Lúcia d’Alvadórez (Linda Sæter) kommer på besøk. Hun flyttet til Brasil i sin ungdom, gifter seg der og har ikke vært tilbake i Norge siden den gang. Nå vil de benytte henne som anstand for å få sjansen til å treffe venninnene sine.

De ordner med et besøk heime hos Didrik Due (Dagfinn Meisingset). Dette under påskudd av at han skal få treffe tanten som nå er enke. Dessverre for dem blir tanten forsinket i forretninger. De ber derfor onkel Babben om å kle seg ut som Donna Lúcia slik at de kan gjennomføre arrangementet. Her faller det mange gode replikker i kombinasjon med svært så fargerike kostymer.

Det mangler ellers ikke på forviklinger i den vel to timer lange forestillingen der sangene bidrar til å løfte opplevelsen.

Eidsvåg ungdomslag rår over et stort spekter dyktige skuespillere. I år var ni av dem på scena. Alle gjorde en solid jobb. Det er bare å la seg imponere både over skuespillerprestasjonene og sangkvaliteten. Plateaktuelle Mats Nerli hadde en framtredende rolle som han løste på ypperlig vis. Nerli får bruk for stemmeprakten sin under helgas forestillinger. For et par år siden spilte han hovedrollen da ungdomslaget satte opp Bør Børson. Vi kjente tidvis igjen den gode Børson også i rollen som den utkledde Donna Lucia d`Alvadores.

Nerli var ikke alene om å imponere med flott sang. Alle fortjener å bli nevnt, men ungdommene Tor Olav Øyen og Jonas Stenløs bar store deler av første akt alene. Totalt uredde i rollene var det en fryd å oppleve dem.

Publikum lot seg underholde under fredagens premiere, med hyppige lattersalver og applaus. Det ble en livat fredagskveld for en fullsatt Bergtunsal.

Orkesteret under ledelse av kapellmester André Gussiås bidro til helhetsopplevelsen. Gussiås hadde med seg Rune Skjørsæther på bass, Kristin Stubø på fløyte og Lars Andre Gussiås på gitar og perkusjon.

Nevnes bør også hovedarkitekten bak flotte kulisser. Arnt Ove Kleive har hatt utallige timer som scensnekker.

Lørdag har publikum to muligheter til å få med seg musikalske forviklinger på Bergtun-scena. Den bør de benytte seg av!

Disse var med scena: Tor Olav Øyen, Jonas Stenløs, Mats Nerli, Kristin Hurlen (steppet inn på kort varsrel for Andrine Nerland som måtte melde forfall på grunn av sjukdom). Linda Gjelsten Kleive, Dagfinn Meisingset, Frank Stenløs, Linda Sæter og Anne Lise Gjelsten.