For 12. gang arrangerte Surnadal Kunstutstilling en juryert utstilling i Galleri Finstuå på Surnadal Kulturhus lørdag. 27 utstillere ble invitert i år, alle med en eller annen tilknytning til Møre og Romsdal.

«Utstilling ved Lauvfall» har de siste årene blitt en populær møteplass for kunstnere med tilknytning til fylket. Utstillingen inneholdt blant annet malerier, skulpturer og fotografier. Flere lokale utstillere var påmeld utstillingen.

Stor interesse

Surnadal Kunstforening melder at det har vært stor interesse under påmeldingen til høstutstillingen har vært stor. Målet med utstillingen er å vise fram mangfoldet av kunst i Møre og Romsdal, og utstillerne får mulighet til å få sine arbeider juryert av profesjonelle kunstnere.

Fire personer satt i årets jury. Dette er Jorun Kraft Mo, som har tilknytning til kunstnersenteret i Klæbu, Yahya Al-Sheikh Khider som jobber som profesjonell kunstner på Lademoen i Trondheim, Torill Rendalen som etter endt utdannelse i Bergen og Trondheim har bosatt seg i Todalen, og Siri Skjerve som blant annet jobber i Møre og Romsdal Kunstsenter, og i 2014 etablerte seg i Todalen.

Musikalsk innslag

I tillegg til utstillere sto også Pernille Torvik på scenen med band. Talentfulle Pernille hadde med seg Frank Hannasvik, Frank sPoon Botten og pappa Torbjørn Kvande, og de spilte tre sanger for de fremmøtte.

Mellom 40–50 personer var innom åpningen av kunstutstillingen lørdag. Utstillingen vil være åpen alle dager i tidsrommet 16–30. september. Det er også mulig å kjøpe kunstverkene.