Bortimot 250 auksjonsgjenstander gikk under hammeren i løpet av lørdagens seks timer lange auksjon på Tjellekleiva i Nesset. Lørdagens arrangement var det 25. i rekken i regi av  Tjelle & Ranvik skyttarlag. Fram til for få år siden var også Rød Vel med som arrangør.

Etter 19 år som engasjert auksjonarius hadde Hallvard Dalsbø bedt og avløsning i år. Erstatteren fungerte utmerket. Geir Haltvik hadde en travel dag under blikkplatetaket på standplassoverbygget.

Mye porselen og glass, men også mange treting gikk under hammeren. Konrad Moe (71) fra Molde er blant de trofaste auksjonsgjestene på Tjellekleiva.

- Jeg er med som sjåførog som bærer. Det er kona som handler, smilte Moe - der han kom bærende på ei trekasse med mange småting oppi. Deriblant et par blankpussende kopperkjeler. Moe synes det er trivelig å være gjest på Tjellekleiva.

Bygdehumorist Kjell Arild Skjørsæther er også formann i Tjelle & Ranvik skyttarlag. Han ønsket auksjonsfolket velkommen, og startet auksjonen med å tilby en trestokk som han påsto kom fra den arkelogiske utgravinga av Kavlvegen på Tiltereidet.

- Jeg synes jeg må gjøre et ærlig forsøk på å hanke inn igjen litt av de 800.000 kronene som kommunen må betale for utgravinga. Minste bud på den over 3000 år gamle stokken er derfor 150.000 kroner, sa Skjørsæther - med glimt i øyet. Ingen bud kom.

Auksjonsgjestene var flinke til å kjøpe rømmegrøt, vafler, og pølser. De samme gjestene var også svært ivrige loddkjøpere. Skytterlaget fikk inn nesten 20.000 kroner bare på loddsalget der førspremien er ei flott trekjerring som Almar Istad har laget. Istad har laget et titalls kjerringer som har vært hovedgevinst på det årlige olsoklotteriet. Vinnere av årets kjerring ble Kari og Odd Gussiås.

Se bildekarusell fra arrangementet.