Forestillingen hadde premiere i Sunndal kulturhus fredag kveld. En fullsatt Hovshall fikk et ærlig og hudløst møte med kreftsjukdommen og med en sterk kriger som kjemper for livet. Bak forestillingen står venner av kreftsjuke Fredrik Fahle, som på dugnad har skapt en forestilling ingen kan unngå å bli berørt av. ”Kreft slår hardt. I kveld slår vi tilbake”, skriver de i programmet til forestillinga. ”I staden for å sitte maktelsause, ville vi gå saman om å skapa noko som kunne gi både glede og meining”.

Det er sterkt å sitte i salen. Ingen kan unngå å bli kraftig berørt, spesielt ikke når Fahle sjøl framfører sangen han har skrevet både tekst og musikk til, ”Koffor me?”.

”E har… kreft”. Slik starter forestillingen. Med erkjennelsen. Deretter: Vegen videre. Kampviljen som våkner. Livsgleden og håpet som seirer. Fire skuespillere står på scenen. Tre dansere. Scenografien er enkel. Kulissene likeså. Men budskapet er nok i seg sjøl. Det står fjellstøtt. Etter en time avsluttes forestillingen med oppfordringen ”Levva levva!”.

Kreft er noe som berører oss alle. En sterk oppfordring sendes alle om å se forestillingen. Det er fortsatt billetter igjen til ekstraforestillingen lørdag ettermiddag.

Alle inntektene går til barneavdelinga for kreftbehandling ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

Det er Svein Sæter som har skrevet teksten, mens musikken er ved Lars Ramsøy-Halle, Fredrik Fahle, Jo Inge Nes, Øystein Sandbukt, Peter Wergeni og Audun Skorgen. Regien er ved Esben Bråten, koreografien ved Hege Lauritzen.

Du kan lese mer om ”Kreft for faen” i papirutgaven mandag.