n Kom­mu­ne­re­for­men er på opp­løps­si­da. Man­dag 25. ap­ril skal inn­byg­ger­ne i kom­mu­ne­ne på Nordmøre og i Roms­dal ta et vik­tig valg som vil pre­ge fram­ti­da på man­ge om­rå­der. Det hand­ler blant an­net om fram­ti­dig til­hø­rig­het og det å ska­pe en hver­dags­re­gi­on som inn­byg­ger­ne vil tri­ves i. I Sur­na­dal, Hal­sa og Rin­dal ar­bei­des det for å sam­le de tre kom­mu­ne­ne. Det tror vi vil være et godt valg. Sur­na­dal - og også Halsa - er på gli til å imø­te­kom­me Rindals krav om å se til Trøn­de­lag. Det sy­nes som en klar for­ut­set­ning for å kun­ne rea­li­se­re den nye kom­mu­nen der navnedebatten ennå ikke har startet.

n Sunn­dal og Nes­set er tro­lig de kom­mu­ne­ne som er kom­met lengst her i fyl­ket i å nær­me seg hver­and­re. Det fore­lig­ger et ut­kast til in­ten­sjons­av­ta­le der mye al­le­re­de sy­nes klart. Det lig­ger i kor­te­ne at Sunn­dals­øra blir kom­mu­ne­sen­ter. Nav­net på den nye kom­mu­nen sy­nes ikke så klart som det i ut­gangs­punk­tet lå an til. Mot­stan­den i Sunn­dal mot å gi slipp på kom­mu­ne­nav­net til for­del for Aura kom­mu­ne kan vise seg å vip­pe fler­tal­let over på et nei til sam­men­slåing.

n Mye vil være opp til lo­kal­po­li­ti­ker­ne og hvil­ke fø­rin­ger de leg­ger fram­over når vi som innbyggere skal be­stem­me oss for hvil­ket al­ter­na­tiv vi vil gå for. Det be­gyn­ner å bråhaste med å sta­ke ut en klar kurs. For­hand­lings­re­sul­ta­tet må være klart i god tid før den 25. ap­ril slik at folk kan få tid til å set­te seg inn i hva de uli­ke al­ter­na­ti­ve­ne vil bety for byg­da de­res i den nye kom­mu­nen. Po­li­ti­ker­ne bør også ha en klar me­ning om det å fort­set­te som egen kom­mu­ne. Det må være et al­ter­na­tiv i alle kom­mu­ner der det leg­ges opp til fol­ke­av­stem­ning.

n I de kom­mu­ne­ne der po­li­ti­ker­ne ikke sig­na­li­se­rer hva de me­ner er det bes­te al­ter­na­ti­vet i for­kant av fol­ke­av­stem­nin­gen kan det lett blir fler­tall for å fort­set­te som i dag. Rett og slett for­di folk vet for lite om de uli­ke al­ter­na­ti­ve­ne

«Mot­stan­den i Sunn­dal mot å gi slipp på kom­mu­ne­nav­net til for­del for Aura kom­mu­ne kan vise seg å vip­pe fler­tal­let over på et nei til sam­men­slåing»