Laksefestival i Surnadal, Ørafest med Åge Aleksandersen og ladyforestillinger på Sunndalsøra – og musikkfest i Nesset. Da tror jeg helgas største kulturarrangement er nevnt. I Driva har vi laget fyldige forhåndsomtaler og reportasjer om det meste. I helga er vi ute med fem til seks journalister som skal dekke begivenhetene både for nett og papir. Følg oss på driva.no!

Laksefestivalen i Surnadal har for vane å trekke tusenvis med folk til bygda. Det blir mye show med martnadsgate, tivoli, konserter, andeløp og mye mer. I festival-avisa vi ga ut forrige onsdag, viser festivalgeneral Ragna Marie Mauset til at mye er bygd på samme suksessoppskrift som tidligere år. Det tror vi er lurt. Folk har stortrivdes på tidligere laksefestivaler. Da er det ingen grunn til å by på altfor store forandringer. Utgangspunktet for festivalen er Surna som på mange vis framstår som et fyrtårn i Vårsøglandet.

Man kan undre seg over den voldsomme trekkrafta musikkspillet om Lady Arbuthnott har på folk. Folk kommer fra fjern og nær for å få med seg historien om ladyen og hennes liv og lagnad i Sunndalen. Skaperne av stykket hadde nok ikke sett for seg en slik endeløs suksess. Torsdag kveld var det premiere på et stykke som etter alt å dømme kommer til å trekke fulle hus også i åra som kommer.

I Nesset byr Nesset Musikkfest med Lars Petter Bjerkeset i spissen på store opplevelser. Det er ikke mindre enn imponerende det Lars Petter har fått til med hjelp av gode støttespillere. Musikkfesten har allerede befestet seg som en positiv merkevare for Nesset.

Torsdag kveld var det Garden som imponerte. Andre opplevelsene står i kø utover i helga.

Jeg jobbet på Drivakontoret i Eidsvåg, da Lars Petter var utplasseringselev hos oss. Uten forkleinelse for alle flinke utplasseringselever vi har hatt i Driva, husker jeg at Lars Petter utmerket seg med et pågangsmot som var uvanlig for en femtenåring. Han gikk rett på sak og produserte saker på løpende bånd utover i uka. Jeg husker jeg kommenterte dette seinere for mamma Edith. Det er det samme pågangsmotet som har ført ham dit han er i dag. Under velkomstmiddagen for Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani på Nesset prestegard mandag kveld, kom Lars Petter med en oppfordring til gardistene: – Ikke være redde. Ta sats og ha tro på dere sjøl. Dere er alle flinke.

Så vel laksefestivalen, Ørafesten og musikkfesten fortjener å få værgudene med seg i helga. Når man satser på utarrangement må man være forberedt på det meste, men alt blir så mye triveligere med sol og et snev av sommertemperaturer.

Ha ei riktig god kulturhelg!