Av alle de kunne ha valgt, velger de altså Giske, og ikke nok med det; de møter han med trampeklapp. Dette er rett og slett ett hån mot alle kvinnene som har blitt utsatt for hans seksuelle trakassering, som har pågått i årtier.

Hvorfor er de så raske med å ta Giske inn i varmen, uten en gang offentlig å ha uttrykt sin støtte til varslerne i denne saken?

#metoo-kampanjen er bare noen måneder gammel her i Norge, men vi hører allerede noen mene at den har gått for langt. I historisk perspektiv har seksuell trakassering av kvinner pågått siden Adam og Eva satte sine føtter her på jorda, og da bør vi holde ut noen måneder for å snu denne oppførselen, før vi begynner å snakke om at kampanjen har gått for langt.

Jeg synes partileder Støre har opptrådt ryddig, og at han ikke gir Trond Giske tillit i AP sitt sentralstyre er selvfølgelig helt på sin plass. Lista for å sitte i sentralstyret i et politisk parti og i andre offentlige verv i samfunnet, må henge høyere enn at typer som Trond Giske får adgang. Jeg håper at ikke flere av AP sine lokallag viser like dårlig dømmekraft som Surnadal AP med ordføreren i spissen, i så fall fortjener de ikke velgernes tillit.

Molde 21.02.18,

Ingeborg Singsås Venås