Rindal kommunestyre holdt to møter onsdag 30. september - det første med det gamle kommunestyret som behandlet blant annet tertialrapport for 2. tertial og budsjettreguleringer før de takket av.

På ettermiddagen møttes det nye kommunestyret for første gang. Det består av:

Ola Heggem (Sp, enstemmig valgt som ordfører)

Petter Andreas Astrup Baalsrud (Sp)

Kirsti Barbo Landsem (Sp)

Bettina Røen Helgetun (Sp)

Odd Geir Rønningsbakk (Sp)

Bente Rikstad (Sp)

Kjetil Løften (Sp)

Line Therese Flåtten (Ap)

Åge Jonli (Ap)

Mona Bolme Nonstad (Ap)

Johan Almås (Ap)

Mette Skjølsvold Aasen (Ap)

Robert Nergård (Ap)

Eirik Tørset (Ap)

Magnar Dalsegg (H, enstemmig valgt som varaordfører)

Hege Gåsvand (H)

Tove Flåtten (KrF)

Formannskapet:

Ola T Heggem (Sp)

Kirsti Barbo Landsem (Sp)

Line Flåtten (Ap)

Åge Jonli (Ap)

Magnar Dalsegg (H)

Kontrollutvalg:

Johan Almås (Ap, leder)

Elsa Jensvold (KrF, nestleder)

Kjetil Løften (Sp)

Det blir omorganisering av råd og utvalg i Rindal. Ressurskomité og Livsløpskomité går ut. Isteden får vi et Driftsstyre som får følgende sammensetning:

Petter Baalsrud (Sp, leder)

Bettina Røen Helgetun (Sp)

Odd Geir Rønningsbakk (Sp)

Mona Bolme Nonstad (Ap, nestleder)

Eirik Tørset (Ap)

Mette Skjølsvold Aasen (Ap)

Robert Nergård (Ap)

Hege Gåsvand (H)

Ingrid Kvam Moen (H)

Ellers ble Magnar Dalsegg valgt som kommunens representant til Rådet for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Ordfører Ola Heggem ble valgt som kommunens representant til KS.

Kommunestyret gjennomførte alle valg som avtalevalg og alle valg var enstemmige.

- Det er en spennende oppgave dere har gitt dere inn på, men også krevende, sier Heggem til det nye kommunestyret fra talerstolen. Rindal var først ute i Driva-området til å konstituere seg.

Ordføreren påpeker at det er mange krevende oppgaver som ligger foran dem. Han inviterer hele kommunestyret til konstruktivt samarbeid og samhold.

- Jeg er helt sikker på at alle som sitter her vil det beste for Rindalssamfunnet, og når vi ser på partiprogrammene er det klart at det er mye vi skal bli enige om.

Og om de er uenige, går saka til avstemning – så enkelt.

– Og en ting er jeg overbevist om – at vi jobber best når vi trives, sier han, og lover å jobbe for at alle skal trives best mulig.

- To vedtak som dette kommunestyret skal sette ut i livet er ny skolestruktur og innføring av eiendomsskatt. Sistnevnte jubler nok ingen for, men mange ser også at dette var et nødvendig grep for å klare å få på plass framtidige budsjett, sier han.

Heggem viser også fram rødheftet som er budsjett, økonomiplan og handlingsplan som politikerne skal styre etter de neste fire åra.

Han trekker også fram oppdraget de har fått fra Storting og regjering om utredning av framtidig kommunestruktur.

Kommunen må sjøl utrede ett av alternativene – å stå som egen kommune. Ellers utredes sammenslåing mot kommuner i Orkdalsregionen, mot Surnadal og mot Surnadal og Halsa.

Han minner om at kommunen har sagt ja til å ta imot 30 flyktninger pluss eventuelle familiegjenforeninger. De har ellers fått forespørsel fra UDI om å ta imot flere – og dette er noe det nye kommunestyret skal ta stilling til.

Heggem oppfordrer til lett tone, men på en måte som ivaretar verdigheten og autoriteten til kommunestyret – for eksempel ved at representantene på talerstolen henvender seg til ordføreren, og ikke direkte til de andre representantene i salen.

Ellers varsler han en hektisk høst med mye folkevalgtopplæring. - Slik sett blir nok dette den travleste høsten for dere i løpet av kommunestyreperioden, sier han.

Så henstiller han til at de setter av 12.- og 14. oktober, for da starter budsjettarbeidet. Som sagt - det blir en hektisk høst for nye kommunestyremedlemmer.