Gunn Søyseth opplyser at det har vært så hektisk fram mot åpning av butikken at markedsføringen har blitt noe skadelidende.

For eksempel kom fire-fem leverandører med varer klokka halv ett på torsdag, og det ble et svare strev med å få stablet alt opp i hyllene til butikken skulle åpne.

Og det var fullt opp av kunder på åpning torsdag ettermiddag. Og de som var der, hadde fått det med seg fra Facebook-sida til butikken. Også fredag formiddag strømmet kundene til, mens det var noe roligere da Driva stakk innom på ettermiddagen.

Foreløpig er det ikke så enkelt å finne fram heller, men butikken er å finne i lokalene til Botten Eiendom - der Bygger'n var lokalisert før.

Plakatene som lyser mot oss fra vinduene, varsler lokaler til leie - kanskje ikke verdens beste reklame for den som skal åpne butikk.

- Jeg har blitt lovet at skiltet til butikken skal komme opp ganske snart, forteller Gunn Søyseth.

Hun har et plakatstativ, men å sette det ut på den åpne plassen mens uværet "Roar" herjer, er heller ikke å anbefale.

I Driva forrige fredag antydet Søyseth at hun kanskje ikke fikk alle varene på plass til åpningen, og vi ser at det er en del ledig hylleplass her. Samtidig ser vi også et utvalg av varer som er såpass spesielt at vi ikke finner det andre steder. Og det vil jo være nettopp det kundene vil se etter i en slik butikk.

- Tyttebærketsjup? Flaskene med mørkerødt innhold fenger journalistens interesse.

- Ja visst. Den er veldig god til all mat du bruker brun saus til.

Det sier seg jo nesten sjøl.

Og spesialforretningen reklamerer med kortreist mat. Stort mer kortreist enn økologiske grønnsaker fra Oppistua Øye og svinekjøtt fra Sylte gårdsslakteri blir det vel aldri. Det er snakk om noen hundre meter i hver retning. Hun har allerede fått påfyll av friske grønnsaker fra Solveig Haglund.

Men Colonialhaven ligger rimelig sentralt til også med tanke på andre gårdsmatprodusenter i regionen.

Til åpningen hadde hun blant annet laks fra Vorpå Røkeri, men det er ikke enkelt å vite hvor mye en skal ta inn av hver vare sånn i begynnelsen.

- Det ble utsolgt nesten med én gang. Og osten fra Grindal gikk også ut fort, men der har jeg allerede fått ny forsyning, sier hun.

Ellers gir butikken foreløpig et litt kontrastfylt inntrykk - fra hyller der varene ikke har kommet på plass ennå til grønnsakdisken som formelig bugner av økologiske lekkerbiskener.

- Hva er fordelen med økologiske grønnsaker?

- Det er at de er mer smakfulle. De vokser seinere og trekker til seg mindre vann, men trekker samtidig til seg mer smak og mer av de andre næringsstoffene, forklarer hun.

Hun fører også mat for folk med intoleranse mot laktose og gluten. Her finner du mjøl som ikke har vært innom den genmanipuleringen som er gjort for å bedre bakeevnen. Men bedre bakeevne betyr rett og slett mer gluten.

For folk som er nysgjerrige på litt andre typer matvarer, vil butikken være et funn. Og etter hvert skal også logistikken komme på plass, slik at de til stadighet får påfyll av de varene det går mest av. Og mer fisk fra Vorpå Røkeri skal være på plass lørdag.

Med slik pågang Søyseth har hatt etter åpningen, kan det kanskje være like greit at markedsføringen ikke har vært helt der oppe. Slik sett kan hun kanskje spre nyhetens interesse for Colonialhaven over lengre tid.

Og når den tida har gått, og hele varespekteret er på plass, er kanskje dagligvarekundenes handlevaner vridd litt over på økologiske varer også.