Gang på gang ble vi overrasket av nye sammensetninger av musikere og vokalister under høstens Skuvjam og av kvaliteten på det de presterte.

Noen av sammensetningen var sikkert en once in a lifetime-opplevelse, mens andre sikkert kan bygge videre på et allerede solid grunnlag de har lagt under øvingene før jammen.

A-capella-koret SOFIM besto av fire herrer - Nils Inge Aasgård, Gunnar Segtnan, Halvor Drøpping og Øystein Hjelle Bondhus - og viste seg å skilte med fire sterke sangstemmer. Dette er et konsept som absolutt har potensial og en gjeng vi håper å få høre igjen når de har utvidet og finpusset repertoaret.

Når de føyde til noen medlemmer til samt Linda Botten som dirigent og beatboxer Mari Fiske som taktholder, skiftet de navn til SÅKS (Slutt Å Kast Snyballj) og framførte en helt egen versjon av Johnny Cash-låten Ring Of Fire. Friskt og overraskende.

Kattaskrækk er et band bestående av damer som låter utrolig mye bedre enn navnet skulle tilsi, og viseversjoner av klassiske rockelåter var faktisk veldig morsomt å høre på.

Erling Solem og Terje Espe har en forhistorie i bandet Transistor og framførte både sjølskrevne låter og litt cover.

Toril Moe kom på scena for første gang denne kvelden sammen med Rune Dalager og Karstein Mauset med The Story, men ble sjølsagt med i flere konstellasjoner utover kvelden. Blant annet ble hun med i Ingvilds Engler som ble ledet av Linda og Frank Botten i gode versjoner av Vamps Liten Fuggel og Jonas Fjelds og Ole Paus' Engler i Sneen.

Toril ble også med som vokalist sammen med Ole Magne Ansnes og Rune Dalager og sang Ole Magnes låter utrolig vakkert. Også en rindaling måtte bli rørt av Stas å varra surn'daling. Men det var nok ekstra stas å varra surn'daling denne kvelden.

Arrangørene av Skuvjam, Rune Dalager og Karstein Mauset var godt fornøyd med kvelden, sjøl om det ikke var riktig så folksomt verken av musikere og publikum som onsdag før påske. Men den suksessen vil nok bli gjentatt til våren. Da er nemlig alle heime på påskeferie og alle skal ut på fest og treffe kjentfolk - og noen av dem gler seg til å spille sammen igjen.