Rådmannen får ikke fullmakt til å erverve Rindalsvegen 13 for kr 3.050.000 kroner for å huse flyktninger i en etasje og bedrifter i den andre.

Rindal kommune har sagt ja til å bosette 30 flyktninger over tre år, men bosettingen sinkes av mangel på boliger. Samtidig er det et ønske fra IMDI at kommunen tar i mot flere.

Tverrpolitisk er det enighet om å ta i mot flyktninger, men politikerne mener det blir feil å kjøpe et dyrt gammelt bygg og stiller spørsmål om kommunens kostnadsberegninger.

Administrasjonen mener deres kalkyle på 650 tusen kroner til oppgradering holder vann, men Arbeiderpartiet mener det er like billig å bygge nytt som å kjøpe gammelt, og mener heller ikke det er rett at kommunen driver utleie til næring.

Ketil Løften (Sp) synes også prisen er høg og tror oppgraderingen av huset blir minst tre ganger 650 tusen kroner som det anslås av rådmannen.

KrF mener også kommunen får mer for pengene om de bygger nytt.

Hege Gåsvand (H) mener saka kom fort på bordet og det er mange spørsmål som må avklares før kommunen kjøper, hvor mange flyktninger og hva med andre boliger i kommunen Rindal eier.

Ordfører Ola T. Heggem (Sp) foreslår å utsette saken til at takst er tatt slik at prisen blir dokumentert, og at saken kommer opp på nytt i januar, men får ikke medhold.

Kommunestyret i Rindal sier derfor et enstemmig nei til å kjøpe Rindalsvegen 13.