Fredag ble alle førsteklassinger og barnehagebarn i Rindal invitert til Skimuseet, der både Tifjellnissen, Garbergsfjellnissen og Skåkleivnissen var oppmøtt for å ta imot ønskelister.

Værmessig er det kanskje ikke den helt store julestemningen enda, med et par varmegrader og høljheregn. Men med snø på bakken rundt veggene, sørget både nisser og barn for god førjulsstemning likevel.

Noen yngre nisser hadde også tatt turen hit, og disse både herjet og lekte med barna, til stor jubel fra de små. Ikke alle var like tørre etter leiken ute i snøen og sørpa, men artig var det lell!

Populære prompeputer

På grunn  av det våte været hadde nissene krydd inn under tak i år, i stedet for å stå ute og ta imot alle ønskelistene.

Forventningene lå i tjukke lag utenpå barna, og nissene tok imot ønskelistene deres på løpende bånd. Og de tre nissene viste stor interesse for listenes innhold. En gjenganger på mange av listene var prompepute, noe nissene naturligvis bet seg merke i. De mente at det kanskje kunne bli en råd med det.

– På Tifjellet er det i alle fall fullt av både vind og promp, erklærte Tifjellnissen, en uttalelse som ble svært godt mottatt hos ungene...

På en av ønskelistene sto også ismaskin oppført. Nissene stilte seg imidlertid litt mer uforstående til denne.

– Ismaskin? Trengs det da, det er da fullt av blankis ute her..? Hadde det ikke vært bedre med en sandstrømaskin? undret de.

Ellers var både traktorer, biler, rullesko, walkietalkie og mye mer oppført på de ulike listene, til og med do til dokka si var det ei som ønsket seg.

Liten tøffing

Den aller første til å overlevere ønskelista si var Elias, som går i barnehagen. Han synes det er mye morsommere å besøke nissene på Skimuseet enn å være i barnehagen, og ønskelista hans var både lang og variert.

– Jeg ønsker meg brøytebil, John Deere med tilhenger, gravemaskin, åsså Pinky, Pysa, Pelle og Langemann, forklarer han.

Den vesle tøffingen var heller ikke tungbedt da Tifjellnissen måtte ha hjelp ned fra låvebrua. Even tok nissen i hånda og førte han trygt ned.

Godsaker på låven

Nissene har naturligvis drevet med juleforberedelser lenge nå, førsjulstida er travel som vanlig, så da gjorde det nok også godt med litt grøt i kroppen, før de tar fatt på de siste førjulsukene.

For etter denne dagen blir det ikke mindre travelt, når alle presangene skal skaffes og pakkes inn til jul...

Og på låven var pyntet til jul og dekket opp med både boller og drikke til ungene, som naturligvis tok for seg av godsakene før de dro tilbake til skole og barnehage.

Det er Rindal skimuseum og Rindal frivilligsentral som samarbeider om – og inviterer både nisser og barn til denne nissedagen, som i år ble arrangert for ellevte gang.