Pål Gjøvik, som representerer Sunndal undervannsjaktklubb, deltok i norgescup i undervannsjakt på Atlanterhavsvegen lørdag, og tok andreplass med den store kveita han skjøt.

Pål Gjøvik forteller til Driva om konkurransen:

- Det var dårlig vær og mye motstrøms. Konkurransen varte i tre timer og jeg hadde svømt rundt med harpun i to og en halv time, da jeg oppdaget den store kveita. Jeg kunne ikke la den passere og skjøt den. Det var et strev og en kamp å få den opp på land, da det var fullt av berg der. Den var stor og tung og jeg var sliten, men jeg fikk den på land..

- Stor opplevelse

Pål har holdt på med undervannsjakt i tre år og har jaktet på en stor kveite siden, men ikke sett noe slikt. Derfor var det ekstra stort at den svære kveita på over 28 kilo dukket opp i en konkurranse.

- Dette var artig og en av de største opplevelsene jeg har hatt i sjøen.

Pål fikk en mann til å filetere den svære fisken og som takk fikk han med seg en del av den hjem. Han delte også ut fisk til de andre dykkerne. Resten tok han med hjem og la i fryseren, så ingenting går til spille av det som er tatt. Den første middagen skal fortæres i dag søndag.

- Den største fisken som er tatt

Lørdagens vinner ble Ørjan Dyrnes fra Kristiansund dykkerklubb. Han sier om kveita:

- Veldig sjelden å ta så stor fisk som dette. Norgescupen har pågått siden 1990 og det har aldri vært tatt så stor fisk som det Pål gjorde lørdag. Det er helt suverent og fantastisk med en så stor kveite. En slik har vi aldri funnet på Nordmøre før, til tross for mange undervannsturer. Det er utrolig gøy, sier Dyrnes til Driva.

Selv tok Dyrnes seks lyr på tilsammen 14,5 killo. Årsaken til at han vant foran Pål, er reglene i undervannsjakt.

- Den største poengsummen en kan få for en fisk er 10.000, uansett hvor stor den er. Dette er en maksimumsgrense som settes i konkurransen. Man bestemmer også ei minimumsgrense og normalt er den på en kilo. En får 1000 treffpoeng og i tillegg ett poeng for hvert gram fisken veier. Derfor vant jeg foran Pål. Det vil lønne seg å ta flere fisker enn en kjempestor.

Dette var den femte og siste runden i cupen, og Sunndal undervannsjaktklubb var arrangør. Klubbene bytter på å arrangere konkurransene i cupen, som foregår årlig. Gjøvik vet ikke nå hvordan han ligger an totalt.