Bygdefolk for rovdyr sier i et skriv til den nye klima- og miljøministeren Roviltnemndene i Norge kun består av personer med særinteresser i å bevare husdyr framfør rovdyr.

Organisasjonen viser til det de mener er en partisk utestengelse av en miljøpartist i  Rovviltnemnda for region 5, og de viser til den nye lederen for Rovilnemnda region 6, fylkesvaraordfører i Sør-Trøndelag Gunn Stokke Iversen (Sp) fra Skaun, som de mener kun sitter i rovviltnemnda for å verne om husdyrinteresser.

Sistnevnet baserer organisasjonen på uttalelser Stokke har kommet med etter å ha blitt valgt. Bygdefolk mot rovdyr viser til flere uttalelser deriblant en til nrk der hun sier hun ikke ønsker rovdyr som dreper det ene husdyret etter det andre. Hun poengterer i intervjuet også at hun er for rovdyr, men at det i prioriterte beiteområder ikke skal være jerv eller bjørn.

Bygdefolk for rovdyr er av helt motsatt syn. De mener rovdyra skal kunne gå fritt omkring og at det er opp til bøndene å sørge for pass av husdyr i områder der de vet det er rovdyr.

Også Naturvernforbundet mener at flere av Stokkes uttalelser er lite forenelig med hennes rolle i Rovviltnemnda.

- Naturvernforbundet forventer da at Stokke utøver fagbasert forvaltning godt innenfor det todelte målet som Stortinget har vedtatt. Stortingsforliket slår fast at «Den todelte målsettingen skal både sikre en levedyktig beitenæring og samtidig sikre de store rovdyrenes overlevelse i norsk natur», sier fagleder Arnodd Håpnes til Avisa Sør-Trøndelag.

Han legger til at både jerv og bjørn er på rødlista over utrydningstrua dyr.