Surnadal Sparebank samlet fire av sine kunder for å feire fem gjeve priser i 2015. Expert, årets handler, Sveen Auto, årets forhandler, Rema årets butikk, Talgø, årets leverandør og Surnadal Sparebank sjøl årets bank i Eikasystemet.

- Det er godt å være på topp, sier salgssjef Bjørn Hauglann i MøreTre.

Bedriften fikk prisen for årets leverandør hos den største byggvarekjeden i Norge. MøreTre sparket kråkfot på mange større leverandører.

- I mange år har de store leverandørene ledd litt av mindre oss, men nå blei de forbigått. Nå må de skjerpe seg og vi må stå på enda mer og det skal vi, sier Hauglann.

Å være framoverlent, ta det ekstra steget, yte sørvis, ha fornøyde medarbeidere og fornøyde kunder trakk alle bedriftene fram som grunnleggende elementer for å deres suksess.

- Viktig at vi dyrker suksessen både innad i bedriftene, bedriftene i mellom og å vise det fram for lokalsamfunnet, sier banksjef Allan Troelsen i Surnadal sparebank.

Rema 1000 i Surnadal har vunnet prisen årets butikk på nordre vestlandet tre ganger. Kjøpmennene Lars Jakob Høvik og Olav Heggset har klart å gjenskape suksessen. Det samme har Surnadal sparebank som i år blei årets bank i eikasystemet for tredje gang. Eksempler for de andre bedriftene å følge.

- Må stå på hvert år for å levere minst like godt som året før og helst litt bedre. Å så er det viktig med fornøyde ansatte som gleder seg til å gå på jobbe, sier Høvik.

Til tross for belastende omtale av utslippsjukset til Volkswagen klarte landets minste Volkswagenforhandler å bli Årets volkswagenforhandler i 2015. Sveen Auto har bare fått rosende tilbakemeldinger etter utnevnelsen.

- Vi gjør vårt beste hver dag og det er godt med alle gode tilbakemeldinger og vi har lært at vi må tørre å fortelle når vi gjør noe bra, sier Sveen Auto.

Expert får høre om en ekstremt bra sørvisinnstilling. Den gode atmosfæren får kundene til å handle. Og så mye handler kundene hos sin lokale forhandler at det blir forhandlerpris av det i konkurranse med 60 andre.

- Gøitt å se at kundene setter så stor pris på oss, sier butikksjef Audun Moen Skei.

Surnadal Sparebank får pris for å være beste totalleverandør for sine kunder. Rådgiverne i banken er flink til å få kundene til å samle lån, forsikringer, sparing og innskudd.

- Et år la en kunde fra Oslo turen til Surnadal fordi han ville hisle på sin kunderådgiver, sier Liv Dalsegg i Surnadal sparebank.