Tirsdag morgen åpner Trollheimen sysenter i MaBo-bygget på Syltbakken i Surnadal.

Ildri Tørset har drevet heimebutikk på Bellebu i Surnadal i 9 år med salg av utstyr til symaskinsøm både heime og på internett. Men nå har hun for lengst vokst ut av lokalene.

- Dette ble uhensiktsmessig både for oss og kundene, sier hun og kom fram til at enten måtte hun legge ned eller utvide driften i større lokaler.

Hun landet på det siste, og i lokalene på Syltbakken får hun mye bedre plass både til stoff, sysaker og symaskiner for salg.

Når en selger symaskiner, er det også greit å kunne tilby vedlikehold og reparasjon, og på bakrommet vil Øyvind Johansen ha symaskinverksted.

- Foreløpig har vi stort sett det stoffet som vi har tatt med heimefra, men planen er å få større utvalg i stoff også til bekledning, sier hun.

Hun konstaterer at stadig flere syr klær sjøl, noe hun tilskriver Symesterskapet på tv sin del av æren for. Tørset tror det skal være marked for en type butikk som blir den eneste i sitt slag i nærområdet - i hvert fall til Surnadal, Rindal og Halsa.

Med større lokaler vil hun også få mulighet til å invitere kursholdere som kan lære bort både lappeteknikk og søm til bekledning.

Spesielt yngre kunder etterlyser kurs for å lære å sy klær - og kanskje helst barneklær. Og jo flere som lærer å sy, jo større blir markedet for en slik butikk.

- Vi tilbyr også maskinbroderi for bedrifter eller lag som vil ha påsydd logoer på klær, opplyser hun.

Tirsdag formiddag blir det offisiell åpning og servering av kaffe og kaker. Og åpent blir det hver dag - i alle fall de første par månedene.

- Så ser vi behovet litt an med åpningstider etter det, sier Ildri Tørset.

Hun vil opplyse om alt fra åpningstider til spesialtilbud på sine Facebooksider under Trollheimen sysenter.

Lokalene på Syltbakken er for øvrig i ferd med å bli mer av et senter for spesialbutikker der det tilbys både hesteutstyr, kortreist mat - og nå altså utstyr for søm - i tillegg til VIBO og Nordbohus i andre etasje.