Mange av jentene som kjører på slalåmski fredag kveld har kjørt før. Men for mange av dem er det lenge siden. De kjørte i ungdommen, så kom for noen mann og familie og slalåmkjøringen har blitt nedprioritert. Kanskje har noen følt de ikke står godt nok på ski til å dra opp i bakken igjen. Dette fikk de mulighet til å rette på fredag før helga. Da inviterte Sæterlia alpinsenter til jentenes aften. Kvinnfolka får i ro å mak anledning til å bli bedre på ski. Og de kunne ikke hatt bedre forhold. Et lite slør av snø på velpreparerte løyper ga silkeføre.

– Veldig bra tiltak, var med sist det blei arrangert også. Håper å bli bedre på sving og brems, sier Maiken Teilgård som er novise på ski.

Sammen med Oda Emilie Hoem og Astrid Teilgård, som er skivante, får de instruksjon av Lars Polden junior. Oda Emilie og Astrid ønsker å bli bedre og instruktøren er fornøyd med innstillingen.

– Bra utgangspunkt for å lære, sier Polden.

Instruksjon

Kvartetten har tatt oppstilling ved sjueren. Lenger ned i bakken holder Rune Mogstad på med ei større gruppe. De trener på sving. Lange slake svinger med v på skiene og tyngden over midten og litt bak. Damene slipper seg nedover bakken en etter en og Mogstad følger opp med tilbakemeldinger. Slik beveger de seg nedover i bakken.

– Utrolig til framgang bare på to turer ned bakken, sier Mogstad,

Inne i bua sitter Lyder Bævre og Tove Mette Skei. Begge fornøyd med oppmøtet. Bævre har leid ut ski og Skei har solgt mat og drikke.

– Aldri sett så mange løypemannskaper i bakken på en gang, smiler Skei og tenker på instruktørene.

Gir trygghet

Grunnen til å gjøre dette er å gjøre kvinnene trygge på ski og trygge i heisen. Heisen er noe mange gruer seg til å ta. Det er flaut å ramle av. Derfor er det greit med tilvenning blant likesinna.

– Kjempefint arrangement. Bra å slippe gutter, og for oss som har stått litt på ski er det bra å være her i kveld for det er ikke kø i heisen, sier Liv Simensen Hoås og Emma Saksen Ulvund fra Todalen.

Stemningen er stor og latteren sitter løst når damene er innom for å handle litt oppkvikkende sjokolade og drikke. Tilbakemeldingene på arrangementet er bare positive.

– Det er flott å få gode tilbakemeldinger. Og dette er et arrangement for å gjøre mor trygg slik at hele familien kan komme i bakken, sier Skei.