I kveld er det premiere på avgangsrevyen i Sunndal. Forestillingen er så godt som utsolgt, men det er fortsatt mulig å sikre seg billett til lørdagens forestilling. Gjør det! Elevene lover to timer med god underholdning - og det løftet innfrir de.

Årets revy har en tydelig rød tråd. Selveste Saga Noren, du vet, drapsetterforskeren fra tv-serien Broen, tilkalles til Sunndal. En forbrytelse skal skje: «I vil rapportere et mord, i. Et massemord faktisk.»

Saga ankommer Sunndal, og får med seg den offisielle åpningen av den nye Drivabrua. Til stede er også sjølsagt blant andre ordføreren og kultursjefen – og den mystiske «E». Som viser seg å være den som har kontaktet Saga. Han leder henne på sporet gjennom hele forestillingen – og i avslutningen, som vi ikke skal røpe her, rulles det hele opp, og mysteriet løses. Det hele er godt gjennomført, ikke minst av Ingrid Wibe (Saga) og Truls Kippernes («E»).

Gjennom hele revyen er det mange høydepunkt å kose seg med. Spesielt må vi nevne parodien på en lokal lærer og forfatter som oppsummerer sunndalshistorien. Rett og slett glitrende og fjellstøtt levert av Kristian Furu.

Lokale, nasjonale og internasjonale helter er lette å kjenne igjen og parodiene er til å fryde seg over,  enten det nå er ordføreren, kultursjefen, presten, A-lagsspillere, lærere, bloggere, politikere eller andre som parodieres.

Jevnt over gjøres det med både humor, varme, kløkt og snert. Sparkene som tildeles er stort sett velrettede og treffer godt – sjøl om vi nok synes et par av dem er litt vel brutale.

Noen innslag er gode på den måten at de er til ettertanke. Ikke minst gjelder det innslaget om «sunndalsjente 99». Som har lagt ut et nytt bilde av seg sjøl med veldig lite klær på bloggen sin, og trygler «Hallo, kan dokk sjå me». Hateren som kommenterer er nådeløs i sine tilbakemeldinger. Både blogger (Ingrid Karoline Lien) og hater (Amalie Røkkum) leverer også svært gode vokalprestasjoner – det er for øvrig mange gode sanginnslag gjennom hele forestillingen. Bandet må også nevnes, stødig til stede hele vegen – og trygt ledet av Jo Inge Nes.

Innslaget om de som bestandig vet alt om alle andre er underholdende. Etter hvert sprekker glansbildet, og damene med de giftige tungene dukker opp i 50 Shades of Grey-versjon – hvor de med rør hamrer løs på de tre fotballbrødrene de har lurt med seg. Bildene på storskjermen bak scenen – som for øvrig fungerer svært godt gjennom hele forestillingen – tyder på at de mer eller mindre har tatt kontrollen over hele sunndalssamfunnet...

De tre fotballbrødrene dukker også opp i et innslag hvor de skal over brua for å komme seg på Rallarn – og må møte orakelet under brua på vegen, som vil fortelle de tre hva som er feil med Sunndal Fotball. «Da kjæm e å skriv det i avisa!!»

Til å fryse på ryggen av, er innslaget hvor Per Sandberg blir Donald Trump blir Adolf Hitler. Sterke virkemidler tas i bruk, og de slår hardt. Og vi nevner også en grøssende god Sylvi Listhaug (Nora Rusti) – fantastisk sukkersøt og samtidig like fantastisk skremmende om flyktningkrise og «godhetstyranni». Rusti er også svært overbevisende i rollen som bloggeren Sophie Elise – som ikke helt får til dette med førstehjelp og havner i kvinnefengsel i Sunndal, hvor hun treffer på lokale fengselsfugler.

Det er nesten overraskende hvor mange rykende ferske saker avgangselevene har greid å få med seg i revyen. Det gjør at den oppleves svært aktuell og relevant. Og at den er underholdende, er det lite tvil om!

Elevene har først denne uka fått ta i bruk Hovshall til øvinger. Ikke til å undres over, da, at det har blitt intense, lange dager og seine kvelder i innspurten. Men elevene har tatt sjumilssteg – og på generalprøven, som vi var til stede på torsdag kveld, satt det aller meste akkurat slik det skulle. Det lover svært godt for helgas forestillinger!

Avslutningsvis nevner vi at «Brua - en overkommelig revy» er en jubileumsrevy. Det er 40 år siden den første avgangsrevyen i Sunndal. Et nikk til tidligere revyer gis helt i starten av revyen – når plakatene fra alle de foregående revyene ruller over storskjermen bak scenen. Fint!