Skal Sunndal og Nesset forenes i en ny kommune med navnet Aura? Debatten har gått høyt i lokalsamfunnet den siste tida.

Nå kaster den lokale humoristen Audun Gikling seg inn i debatten.

Aura er for kjedelig, mener han - og foreslår et helt annet navn.

- Det må da være noe med litt mere sprut, litt mer spennende, litt mer eksotisk, litt mer pirrende, litt mer erotisk!, synger han i en Youtube-video som har blitt sett snart tusen ganger etter at den ble lagt ut torsdag. Mange har delt den i sosiale medier - og gitt tommel opp.

Se videoen her.

Gikling forteller til Driva at han har fulgt litt med på debatten rundt kommunesammenslåing og navn, men innrømmer at han ikke har vært så veldig engasjert.

- Men så leste jeg innlegget til Erling Rød hvor det foreslås navneendring til Aura kommune, dersom Sunndal og Nesset slår seg sammen. Da ble jeg sittende og tenke. Navnet Aura kommune hørtes så fremmed ut. Det hørtes veldig rart ut at min hjemkommune skal skifte navn til Aura. Hva blir jeg da? Aurabygg? Auraing? Auraværing? Like ille alt sammen.

Gikling sier at han er en type som liker at til forblir som de er, og som de har vært.

- Jeg er en type som ikke er så glad i forandring. Jeg er veldig glad i kommunen min, og kommunen min heter Sunndal. Jeg er sunndaling, har vært sunndaling og vil aller helst fortsette å være sunndaling.

Samtidig - hvis det likevel skulle bli kommunesammenslåing og det skal finnes et nytt navn på kommunen, ønsker Gikling ikke Aura.

- Så jeg smakte litt på navnene Sunndal og Nesset, satte dem sammen på ulike måter - og da navnet Sunset kom opp, kom ideene til innholdet i sangen på løpende bånd.

Han avslutter:

- Sangen er ment som et humoristisk skråblikk på kommune- og navnereformen. Men jeg må innrømme, at hvis det mot formodning blir kommunesamenslåing, hadde det vært kult med et navn som Sunset!