Resultatet av innbyggerundersøkelsen gjennomført i Halsa ble lagt fram nå klokka 20, samtidig som stemmelokalene stengte.

Her går det fram at det er alternativet Halsa, Aure, Hemne og Snillfjord som får høyest score (3,2), mens «storkommunen» med Kristiansund får lavest score (2,2).

Halsa, Surnadal og Rindal får 2,7 i score, mens flere ønsker at Halsa kommune skal fortsette alene (3,0).

Undersøkelsen er basert på et representativt utvalg. Det er Opinion som har gjennomført undersøkelsen på oppdrag av Halsa kommune.

Det er klart flere som gir alternativet Halsa, Aure, Hemne og Snillfjord verdi 4 eller 5 (47 %) enn verdi 1 eller 2 (35 %).

Signifikant flere gir alternativet Halsa, Surnadal og Rindal verdi 1 eller 2 (46 %) enn verdi 1 eller 2 (33 %). Det er med andre ord ikke dette alternativet innbyggerne mener er det beste.

Et klart flertall av innbyggerne (65 %) gir alternativet Halsa, Tingvoll, Aure, Gjemnes, Averøy og Kristiansund verdi 1 eller 2. 25 % gir alternativet 1 eller 2, den laveste andelen av de fire alternativene som innbyggerne blir bedt om å ta stilling til.

Innbyggerundersøkelsen viser at folk i Halsa er nokså delt i spørsmålet om det å fortsette alene er et godt eller dårlig alternativ for Halsa. Like mange oppgir verdien 4 eller 5 (42 %) som 1 eller 2 (42 %).

66 % av kommunens innbyggere oppgir at spørsmålet om kommunesammenslåing er viktig for dem, 10 % svarer ganske eller svært uviktig, mens 23 % velger midtpunktet.