Halsa Statlig Mottak tar gjerne imot både sko, klær, leker, barnevogner, bøker, møbler og annet utstyr om noen har noe å gi bort.

Da ansatte ved asylmottaket i Valsøyfjord for en tid tilbake la inn noen linjer på Facebook der de spurte om noen hadde sånt som leker, klær, sko, møbler, barnevogner og annet utstyr å gi bort, var responsen svært god.

– Vi fikk inn svært mye og takker så mye for alt som folk kom til oss med. Vi trenger det virkelig, sier mottaksleder Frank Håvik. Om det er flere som har noe de vil gi bort oppfordrer han folk til å komme innom mottaket med det.

– Vi tar imot det aller meste. Blant annet er det er akutt behov for sko i alle størrelser til både gutter og jenter, kvinner og menn. Vi blir forferdelig glade for alt vi får, og spesielt beboerne som får nytte av det, sier han.

Økonomiansvarlig ved mottaket, Thor–Arne Aune, påpeker også at det er veldig sparsommelig med møblement på rommene.

– Derfor tar vi svært gjerne imot møbler om noen har noe de vil kvitte seg med, her trenger vi alt vi kan få, fra møbler til fiskestenger! Utstyret bør ikke være helt herpet, men trenger slett ikke å være nytt heller, bare det er brukbart, sier han.

Les også: Søker trygghet i Halsa