- Træff kom ned fra 2. divisjon, mens vi kom opp fra 4. divisjon. Nivåforskjellen bør være såpass, og i dag er det er bare å innrømme at vi spilte mot et bedre lag. Det sier Surnadaltrener Olav Smevoll, etter at Surnadal tapte 0-2 på Syltøran lørdag.

I det 9.minutt blåste dommer Dag Erik Tangvik i fløyta og dømte straffespark for gjestene, etter at en Træff-spiller ble felt innenfor 16-meteren. Den satte Arne Amar Kotlica sikkert i mål, etter at Surnadals målvakt, Steinar Bæverfjord Ranheim, kastet seg motsatt veg.

Træff dominerte omgangen videre, men Surnadal kjempet hardt og forsvarte seg godt. Bortelaget kom til flere sjanser, uten at de klarte å sette ballen i mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1.

Scoret på frispark

- I andre omgang skulle vi løfte laget og tørre å stå høyere. Men når vi får enda en scoring imot nesten med en gang blir det vanskelig, sier Smevoll.

For andre omgang var ikke mer enn et par minutter gammel, da Træff fikk frispark like utenfor Surnadals 16-meter. Bjørnar Eltervåg tok frisparket, og skjøt ballen via en medspiller og i mål, helt nede ved stolperota til høyre for hjemmelagets keeper, som for øvrig sto en god kamp.

Surnadal kom seg til flere sjanser i andre omgang enn i første, men uten at det resulterte i mål.

Dermed er Træff serieleder, mens Surnadal fortsatt står med kun ett poeng etter sju spilte serierunder.

Tror poengene vil komme

- Stemningen i laget er god, og vi har det artig på trening. Jeg har god tro på at poengene vil komme etter hvert, sier Smevoll.

Knut Ola Høvik måtte gå av banen med strekkskade før pause, og er sannsynligvis ute for en stund igjen.

- Da er både Knut Ola Høvik, Hampus Hoem og Ola Saltrø ute med skader, men vi har fått Andreas Dalsegg Sæter, Snorre Larsen og Lars Mogstad med på laget igjen, så det er i alle fall bra, sier Smevoll.

Treneren er også godt fornøyd med alle ungguttene på laget. De blåkledde avsluttet denne kampen med fire G16-spillere på banen; Martin Lundemo Aakvik, Arnstein Aasbø, Sindre Fiske og Tor Inge Polden, som alle gjorde en god jobb.

Neste kamp for Surnadal blir borte mot Herd lørdag 28. mai, et lag som nå ligger tre poeng etter Træff, med en kamp mindre spilt.

- På treningene inn mot denne kampen skal vi ha litt fokus på tempo og formasjon, sier Surnadalstreneren.

Se kampfakta her