I Trav- og galoppnytt leser vi at tvillingene Eirin og Erika Bolme fra Rindal får oppfylt drømmen om å kjøre på Solvalla kommende fredag. Da innledes Solvalla-helgen med lunsjtrav der altså blant annet to rindalinger stiller til start.

Løp 7 i fredagens lunsjtrav er nemlig Solvallas gymnasieutmaning der ungdommer fra Solvallas travgymnasium møter elever ved travskolen på Wången i tillegg til tre andre inviterte kusker.

Mange av elevene på Wången er norske, noe som viser seg i at hele seks norske kusker stiller i fredagens løp.

Våre to skal kuske hest nummer 1, Joli's Love og hest nummer 7, Polanski Bi. Ikke spør hvem som skal kuske hvilken hest av disse to, siden de begge står oppført bare med "Bolme E" bak navnet på hesten.

Driva intervjuet de to i 2013 før de dro til Sverige og Wången og startet på utdannelsen til travtrenere. Da søkte de Rindal kommune om støtte til bekledning - som koster veldig mye penger. Den gangen skrev vi følgende; "til gjengjeld kan det ta seg bra ut for kommunen med godt synlig "Rindal - Tid til å leve"-logo på Leangen, Jarlsberg og Biri - for ikke å si Solvalla".

Som vi ser på bildet i Trav- og galoppnytt har jentene i alle fall oppfylt sin del av avtalen og gjør altså Rindals logo godt synlig på selveste Solvalla på fredag.