Norsk Familieøkonomi har på ny undersøkt kostnadsnivået i kommunene, og finner gamle kjente både på topp og i bunn.

– Selv om vi ser store endringer ellers på lista, har toppen og bunnen vært stabil i fire år nå. Sola kommune troner som vanlig øverst og er dermed den billigste kommunen å bo i, mens Gjemnes igjen må ta til takke med bunnplasseringen. Hele 15.739 kroner skiller mellom de to kommunene i år, og i løpet av de fire siste årene har en gjennomsnittlig husstand i Gjemnes til sammen betalt rundt 60.000 kroner mer enn en husstand i Sola. Det begynner å bli veldig mye penger, sier Reid Krohn-Pettersen, sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi.

Norsk Familieøkonomi bruker de reviderte Kostra-tallene i Statistisk sentralbyrå når de undersøker kostnadsnivået i kommunene - og ser på hvor mye en gjennomsnittlig husstand betaler i avgift på vann, avløp, renovasjon, feiing og eventuelt eiendomsskatt.

I Sola kommune utgjør avgiftene 5269 kroner, mens folk i Gjemnes må betale 21.008 kroner for de samme tjenestene (inkluderer også 6300 kroner i eiendomsskatt).

I Driva-distriktet er det folk i Rindal som betaler mest - 15.072 kroner i året. Folk i Sunndal slipper cirka 4500 kroner billigere - og betaler 10.510 kroner i året.

I Surnadal utgjør avgiftene 12.260 kroner, mens folk i Rindal må ut med 15.072 kroner.

Tall for Nesset er ikke tilgjengelig i oversikten.