Hele Driva-distriktet fikk en deilig smak av sommer torsdag. Sola skinte fra tilnærmet skyfri himmel, og det ble svært så varmt utover dagen. Mange valgte nok å legge andre gjøremål til side og bare nyte sommerdagen.

I Ålvundfjord traff vi på tre år gamle Ildri og Klara, begge med etternavn Bråten Strandbakke. Tvillingsøstrene koste seg med bading, leik og soling på stranda, i likhet med mange andre rundt om i Driva-distriktet. Jentene, som er på besøk hos bestemor og bestefar et godt steinkast unna stranda, kunne fortelle at de nylig har kommet tilbake fra ferie på Mallorca. Det var minst like fint på stranda i Ålvundfjord torsdag!

Varmt!

Klokka ni torsdag morgen ble det målt 21,1 grader på Sunndalsøra. En time seinere var temperaturen steget til 25,9 grader, og det stoppet ikke der. Klokka 14 kom den første målingen over 30 grader, og utover ettermiddagen ble det bare varmere. Klokka 18 kom dagens høyeste måling, 31,2 grader.

Temperaturen holdt seg på over 30 grader i flere timer, til klokka var åtte på kvelden. En time før midnatt var det fortsatt 27,1 grader. Men tropenatt ble det ikke, forteller Geir Ottar Fagerlid, vakthavende meteorolog ved værvarslinga for Vest-Norge.

- Allerede klokka tre hadde temperaturen krøpet under 20 grader. På det laveste ble det i natt målt 16,7 grader på Sunndalsøra, det var i morgentimene mellom klokka fem og sju.

Det var også varmt i Surnadal torsdag. Varmere enn på Sunndalsøra.

På Sylte målestasjon ble dagens høyeste måling hele 31,5 grader. Det er tre år siden målestasjonen ble opprettet, og på de årene har det ikke vært målt høyere julitemperatur. Den forrige rekorden var fra 2. juli i fjor, da det ble målt 30,9 grader.

Rekorden for Sunndalsøra for juli er 32,1 grader. Den målingen ble gjort 9. juli i 2014. Torsdagens høyeste måling på 31,2 grader er den tredje varmeste julimålingen som er gjort. Stasjonen på Sunndalsøra har målt været i 30 år.

- Møre og Romsdal var det varmeste fylket i landet torsdag, konstaterer Fagerlid. Høyeste temperatur ble målt ved Brusdalsvatn på Sunnmøre, 32,2 grader.

- Det var usedvanlig varmt, sier meteorologen.

- Dette var nok den fineste dagen i fellesferien, det tør jeg påstå.

Fint vær i vente

Årsaka til det varme været var at varmluft på veg fra kontinentet sveipet forbi vår del av landet.

- Her var det også skyfritt midt på dagen, da sola var på sitt sterkeste, som også virker inn på temperaturene, sier Fagerlid.

Og sjøl om det ikke blir riktig like varmt i dagene som kommer, vil meteorologen understreke at det ikke ser svart ut.

- Det er nok mer ustabilt vær i vente, men det blir lange perioder med oppholdsvær og ganske fine temperaturer, både i helga og de påfølgende dagene. Jeg tror vi kan håpe på 20-22 grader. Det blir ganske mildt om natta og god dagtemperatur.