NJFF Møre og Romsdal arrangerer en konferanse om forvaltning av laks og sjøørret i Molde i september. Tittelen på konferansen er «Laks og sjøørret i lokal forvaltning – status, utfordringer og løsninger».

Konferansen gjennomføres i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune, SalMar og Marine Harvest. Målet med konferansen er kunnskapsdeling og kommunikasjon på tvers av interesser.

- Vi håper flest mulig politikere og saksbehandlere i kommune og fylke vil delta på vår konferanse, da de er vår hovedmålgruppe, sier fylkessektretær Åse Fredly i NJFF Møre og Romsdal.

NJFF ønsker at konferansen vil gjøre våre beslutningstakere bedre i stand til å ta de rette avgjørelsene i ulike utbyggings- og konsesjonssaker, både når det gjelder ulike arealsaker som vegutbygging og kraftutbygging og oppdrettskonsesjoner.

Men, sier NJFF, programmet legges også opp slik at konferansen skal være interessant for alle andre med hjerte for villaksen. Dette mener de å klare ved å invitere ulike interesseorganisasjoner til å holde foredrag.